Sverige
4 augusti 2015 12:05

Hästar utsläppta vid inbrott

Under natten till idag drabbades både Trollhättans Fältrittklubb och ett stall i närheten av inbrott. På klubben stals sadlar för 200 000 kronor och två hästar släpptes ut.

Hästar utsläppta vid inbrott
En tom sadelkammare möttes personalen på Trollhättans FRK i morse.

Tidigt i morse upptäckte personalen på Trollhättans Fältrittklubb att klubben hade haft ovälkommet besök. Två hästar hade släppts ut ur hagen och 38 sadlar för totalt 200 000 kronor saknades, rapporterar SVT Väst. Hästarna kunde hämtas hem från ett närliggande bostadsområde, men av sadlarna finns inga spår.

– Det är upprivande för oss. Vi ska dra igång ridskolan nästa vecka och det går inte utan sadlar. Det är en katastrof för klubben, inte minst ekonomiskt, säger ordförande Kjell Söderlund till Ridsport.

Försäkringen täcker inte inköp av 38 nya sadlar, men hjälpsamma människor har redan skänkt begagnad utrustning. Enligt polisen har ytterligare ett stall i trakten drabbats av inbrott och även där saknas ett större antal sadlar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden