Sverige
18 februari 2015 14:09

Hästarna ersätter skogsmaskinen

För den som trodde att hästen var utkonkurrerad av skogsmaskiner, trodde fel. I alla fall när det gäller Järfälla, där två nordsvenskar jobbar för fullt just nu.

Hästarna ersätter skogsmaskinen

Se film här!

Det är nordsvenskarna Svensken och Certino som arbetar tillsammans vid Görvälns slott i Järfälla utanför Stockholm. Naturreservatet behöver gallras från gran för att ge plats åt hassel, ek, ask och gynna den biologiska mångfalden. Hästarna passar perfekt för jobbet, skriver Mitt i.
– Fördelen är att de inte gör så mycket skada på marken. Den här vintern har tjälen inte kommit så marken är för mjuk för att köra med traktor, säger kommunens skogsförvaltare, Erik Håff till tidningen.

Arbetspassen är tre timmar på förmiddagen, tre timmar på eftermiddagen. Prismässigt kan de konkurrera med en skogsmaskin. Hästarna verkar trivas bra i skogen.
– Ja, de har inget emot det här. Tvärt om, så länge de inte överbelastas så gillar de det, säger Hans Sidbäck som står på vagnen och sköter både hästarna och den lilla lyftkranen som staplar timret.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden