Sverige
15 december 2013 23:15

Hästarna tar plats på scen

(Uppdaterad med video) Den konstnärlige ledaren Lars Rudolfson och den danska hästtränaren Suzanne Berdino har ett samarbete på Orionteatern i Stockholm. De gör föreställningar med hästar och andra levande djur.

Hästarna tar plats på scen
Foto Markus Gårder

För ändamålet har Orionteatern, med stöd av kommunen, låtit bygga om delar av huset till ett stall för åtta fullstora hästar och några mindre djur. Så nu fylls den gamla industrilokalen av hästdofter i stället för teaterdamm. Hästarna har också en paddock i intilliggande Blecktornsparken där de får gå ut varje dag.

Den 15 mars 2014 är det premiär för föreställningen Venus om två sagolika historier från 1761 när Gustav III var ung och planeten Venus passerade mellan jorden och solen. Uppsättningen är ett allkonstverk med hästar och dresserade hundar, med dans och akrobatiska sensationer.

Här kan du se ett klipp där Susanne Berdino berättar om hur hon tränar cirkushästar:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden