Sverige
19 maj 2015 14:42

Hästarna tränas för prinsens bröllop

ńr du nyfiken på hur kortegen i samband med prins Carl Philips bröllop kommer att se ut? Här finns en film från dagens övningar med hästarna som ska ingå på Stockholms gator.

Hästarna tränas för prinsens bröllop
Som traditionen bjuder blir det massor av hästar när svenska kungahuset firar bröllop. Här finns en film när kortegen övar på Stockholms gator.

Det är Stockholmdirekt som fångade in bröllopskortegens övningar i dag. Det var militärpoliser med visselpipa, ridande poliser, militärklädda musikanter och sirliga vagnar dragna av hästar. Allt var en förberedande övning inför bröllopet den 13 juni. 
– Det är exakt så här det ska se ut 13 juni, fast mycket snyggare. Då lägger vi på lite mer fernissa så det ser trevligare ut. I dag har militären sina gröna uniformer, på bröllopet kommer de att bära en ljusblå, modell Ä från 1895, säger överstelöjtnant Richard Beck-Friis till Stockholmdirekt. 

Se Stockholmdirekts film från kortegens övning nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden