Sverige
24 maj 2012 17:37

Hästby kan bli verklighet

För många låter det som en dröm att bo på landet med hästen på plats och delat ansvar för stall, beteshagar och ridvägar. I Hammarö kommun kan Värmlands första hästby blir verklighet.

– Området är lämpat, det finns ju redan mycket hästar där, och det finns möjligheter men det krävs fler utredningar, säger arkitekt Olof Lindstrand, som gjort planen, till Värmlands Folkblad.

På det aktuella området finns redan två stora ridanläggningar, dels ett privatägt och dels Hammarö Ryttarförening med ridhus, ridskola och paddockar. Där ligger också uppemot 15 potentiella tomter som skulle kunna bebyggas.

Samrådstiden för myndigheter och allmänhet gick ut den 9 maj. Några större invändningar fanns inte. Det har också hållits ett välbesökt samrådsmöte med grannar. De närmaste månaderna ska politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott ta ställning till om kommunen ska gå vidare och göra en detaljplan skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden