Hoppning
30 augusti 2017 11:37

Hästfest i Norrköping med unghästarnas första Lövsta-kval

Till helgen är det dags för en fullbokad tävling i Norrköping. Halva silverlaget från EM finns med i startfältet, och för unghästarna går första kvalet i Lövsta Future Challenge Jumping.

Hästfest i Norrköping med unghästarnas första Lövsta-kval
Daniel Svensson och Prince Nandor vann finalen i Lövsta Future Challenge i våras. Nu är det dags att starta årets säsong och jaga de eftertraktade Göteborgs-biljetterna.

I morgon torsdag drar Norrköping Horse Show Autumn på Åby Ridklubb i gång. Tävlingen är fullbokad med över 1 100 startande. Halva silverlaget från EM finns på plats i form av Douglas Lindelöw och Malin Baryard Johnsson – om än på andra hästar. Tävlingen bjuder på klasser upp till 1,45.

För unghästarna är tävlingen startskottet för årets säsong av Lövsta Future Challenge Jumping. Detta första kval har lockat över 80 anmälningar som alla konkurrerar om en plats till Gothenburg Horse Show nästa år.
”Vi är otroligt glada över det stora intresset och framför allt för att ha så många bra ekipage på startlistan! Vi ser fram emot en härlig helg med bra sport”, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping i ett pressmeddelande.

Under tävlingen går de 6-åriga hästarna två kvalomgångar och en finalomgång. På torsdagen rids första kvalet, kval två rids på fredagen och på söndagen går finalrundan. De fem främsta hästarna i finalrundan får biljett till Gothenburg Horse Show 2018.

Arrangörens hemsida
Startlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden