Sverige
30 december 2014 13:31

Hästföretag ska inspekteras

Mellan april och november 2015 ska Arbetsmiljöverket jobba med projektet Unga i arbetslivet 2015. I samband med detta ska det göras flera inspektioner på olika arbetsplatser i hästnäringen.

Projektet ska göra omkring 800 inspektioner med inriktning mot hästnäringen, till exempel naturbruksgymnasium, ridskolor, travtränare, hopptränare, stuterier och travsällskap. Fokus kommer att ligga på villkoren för unga. Detta berättar Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida. 

I slutet av januari ska hästnäringens organisationer att träffa Arbetsmiljöverket på ett informationsmöte. Efter det ska organisationerna själva kunna informera sina aktiva om projektet och inspektionerna. Det kommer bli både föranmälda och icke föranmälda inspektioner. 

Inför projektets start erbjuder ATG och Hästnäringens nationella stiftelse några utbildningsdagar när det gäller arbetsmiljö. Både travsällskap, tränare och övriga stora organisationer i hästnäringen kommer att bjudas in. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden