Sverige
22 mars 2013 02:22

Premiär för hästkanal i september

Den reklamfria hästkanalen, som diskuterats det senaste året, har nu fått ett premiärdatum - den 23 september. Och du kan vara med och bestämma vad kanalen ska heta.

De ansvariga bakom hästtv-kanalen vill ge ridsportintresserade en svensk kanal där hästarna står i fokus till 100 procent.
– Ur ett livsstilsperspektiv är hästsporten underrepresenterad på tv-marknaden i Sverige idag. Då ska vi ha i minnet att den här sporten kommer på andra plats här vad gäller popularitet och aktivt engagemang. Därför är det också extra roligt att ge alla tittare chansen att vara med och påverka namnvalet, säger grundaren och ägaren Timothy Smart i ett pressmeddelande.

Alla kan skicka in förslag på namn till tv-kanalen. Den som ligger bakom namnet som väljs får en clinic på sin klubb med en av ryttarna i teamet Ride to Rio, som sponsras av Timothy Smart. Clinicen kommer att spelas in och sändas i kanalen.

Tittarna kommer kunna följa de tre ryttarna i Ride to Rio – Douglas Lindelöw (hoppning), Louise Svensson-Jähde (fälttävlan) och Jeanna Högberg (dressyr) – på deras väg mot OS i Rio 2016, genom en serie som sänds i kanalen med start i höst.

Hästkanalen har premiär den 23 september och distribueras via Telia. Enligt pressmeddelandet ska kanalen sända sju dagar i veckan, upp till 18 timmar per dag. Innehållet består av egna program, tävlingar på internationell och nationell nivå, inköpta serier, dokumentärer och filmer.

HÄR tävlar du.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden