Sverige
7 juli 2014 07:46

Hästnäringen granskas

Under våren har Arbetsmiljöverket besökt 25-30 verksamheter, bland annat trav- och hopptränare och ridskolor, i Stockholmsområdet, Södermanland och delar av Ŗstergötland för att att granska hästnäringen och eventuella arbetsmiljöproblem.

– Vi ska sammanställa våra erfarenheter och se om det finns något mönster, säger arbetsmiljöinspektör OIa Eriksson till Arbetarbladet.

Ola Eriksson anser att arbetsmiljön och riskbedömningar bör prioriteras högre för att förebygga skador och olyckor i hästnäringen. Han menar att gränsen kan vara ”hårfin” mellan att utföra ett arbete och ha det som fritidssyssla.

Om arbetet ingår i den dagliga verksamheten omfattas det av arbetsmiljölagen. Ola Eriksson tycker det är viktigt att elever, som kan komma från naturbruksgymnasier och andra skolor eller vara frivilliga, får bättre kunskap innan de kommer till praktikplatserna och att de som tar emot dem tar ansvar för introduktion och handledning skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden