Sverige
26 november 2013 07:00

Uppfödare får inte ha djur

Länsstyrelsen har beslutat att ett par i Mölndal, som föder upp hästar, dels ska få sina djur omhändertagna omedelbart och dels tillsvidare varken får äga eller sköta om hovbärande djur.

.

Redan 2010 konstaterade länsstyrelsen att hästarna vanvårdades. Den man och kvinna som äger hästarna fick en lång rad krav på förbättringar i djurens skötsel. Bland annat att hästarna skulle få veterinärvård, att de skulle få tillräckligt med mat och att de skulle få vistas utomhus i en skadefri miljö.

När en ny kontroll gjordes förra året upptäcktes bland annat att elen till stallet var bortkopplad, att flera av hästarna var för magra och att de drack ur smutsiga vattenkar.

I januari i år gjorde länsstyrelsen åter ett besök och fann att flera av hästarna behövde veterinärvård eftesom de led av klåda och håravfall, hade smärtor i benen och bitmärken. Det framkom senare att stallet skulle rivas och att hästarna inte skulle få någon form av skydd för väder och vind.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-