Sverige
8 juli 2014 09:03

Heldag om köpa och sälja häst

"Köpa och sälja häst - dröm eller mardröm" är rubriken på ett seminarium under Sweden International Horse Show i Friends Arena den 27-30 november.

Ett hästköp rymmer många drömmar och förhoppningar med den nya hästen eller ponnyn. Många gånger blir det precis så bra och fantastiskt som köparen föreställer sig. Men det kan också bli precis tvärtom – en riktig mardröm.

Även för säljaren kan det bli en mardröm om köparen, av olika anledningar, vill lämna tillbaka en häst som vid försäljningstillfället bedömts vara helt frisk.

-Vi stöter hela tiden på fall där det har gått fruktansvärt snett och mynnat ut i personliga tragedier. Vi hoppas och tror att HästSverigedagen ska kunna göra skillnad, säger Anders Mellberg, Svenska Ridsportförbudnets ordförande, i ett nyhetsbrev.

Seminiariet, som hålls under HästSverigedagen den 27 november, arrangeras av kunskapssajten HästSverige.se i samarbete med Sweden International Horse Show och Svenska Ridsportförbundet.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden