Dressyr
26 februari 2019 11:31

Helgstrand rekryterar Blue Hors-chef

FlyttI går blev det känt att Esben Møller slutar som chef på Blue Hors efter 25 år. Nu är anledningen officiell: Esben Møller byter till Helgstrand Dressage.

Helgstrand rekryterar Blue Hors-chef
Andreas Helgstrand har rekryterat Esben Møller, som han känner väl sedan tiden på Blue Hors. Arkivbild: Roland Thunholm

Esben Møller, som nyligen firade 25 år på Blue Hors, börjar hos Andreas Helgstrand där han ska ansvara för att scouta nya, lovande hästar. Esben Møller och Andreas Helgstrand känner varandra sedan Andreas tid på Blue Hors, skriver Helgstrand Dressage när de i dag presenterade sin rekrytering, och konstaterar vidare att bland Möllers höjdpunkter gällande inköp hos Blue Hors finns Blue Hors Don Schufro och Blue Hors Zack.

– Vi kan knappast beskriva hur stolta vi är över att Esben har valt Helgstrand Dressage som sitt nästa steg i karriären. Han har många års erfarenhet och han kan bidra med värdefull kunskap kring valet av unga hästar. Han har ett öga för kvalitetshästar och är otrolig på att upptäcka unika hästar. Jag har stor respekt för vad Esben har uppnått och jag ser fram emot att vi nu kan dra nytta av hans erfarenhet, säger Andreas Helgstrand på sin sajt.

”Svårt beslut”

Det var i går som det blev känt för allmänheten att Esben Møller slutar på Blue Hors.
– Det har varit ett svårt beslut att avgå från min position på Blue Hors efter 25 år. Det känns som hela ens liv och jag är mycket tacksam för familjen Kirk Kristiansens förtroende och det stora samarbetet vi har haft. Men det är dags att prova något nytt och jag är verkligen glad att vara en del av teamet Helgstrand och att jobba med Andreas igen. Jag ser också fram emot att koncentrera mig på det jag är riktigt bra på, säger Esben Møller.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-