Hoppning
31 december 2012 14:10

Henrik dagen efter

- Jo tack, jag mår bra. Faktiskt jättebra, säger Henrik von Eckermann till Ridsport dagen efter den sensationella världscupsegern i belgiska Mechelen.

Sensationellt var det givetvis och Henrik vågade själv inte tro att det skulle räcka så långt. Även om han red Gotha som unghäst med flera fina resultat var det blott hans andra tävling på högsta nivå med chefen Ludger Beerbaums 11-åriga Goldfever-dotter.

– Jag känner ju henne så pass väl att jag vet att hon är väldigt rädd om sig och vänder snabbt så jag tvekade aldrig om taktiken. Det handlade om att få en bra tid och att det höll hela vägen var helt underbart, säger Henrik som redan är tillbaka i vardagen på Stall Beerbaum och efter lunch ska ut på ett nytt träningspass med en annan häst innan det blir nyårsfirande.

Nu hoppas Henrik få fler chanser i världscupen för att kunna kvala till finalen i Scandinavium. Det återstår fyra kvaltävlingar och efter gårdagens seger lär Henrik få fortsätta tävla Gotha.

– En av de andra hästar som jag tävlat, jag kan inte säga vilken, är på väg att säljas, vilket är anledning till att jag fick ta över Gotha. Ludger har flera topphästar för högsta nivå så det verkar som att jag får behålla henne framöver vilket jag givetvis är jätteglad och tacksam för, säger Henrik von Eckermann och önskar Gott Nytt År till alla svenska ridsportvänner.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden