Hoppning
11 juli 2012 14:04

Henrik får häst till OS i Rio

Samma syndikat som säkrade Coupe du Coeur till Sverige för OS i London har köpt Henrik von Eckermanns unghäststjärna Toulouse 66.

Ekipaget vann i fjol tyska Bundeschampionat för 6-åringar. Siktet är inställt på OS i Rio 2016. I Aachen var ekipaget placerat i Youngster Tour.

– Det är kanon, kunde inte vara bättre. Hon är bara sju år men har gjort allt rätt hittills och som bundeschampion är hon ju en av de bästa i sin årgång. Jag är så tacksam att få ha henne på flera år. Det har jag aldrig haft tidigare med en häst, kommenterar Henrik.

Toulouse är oldenburgare e Toulon-Ganymed. Hon är utbildad hos Beerbaumstallet ända från start.

Syndikatet består av Åsa och Håkan Björklund, vars dotter Alma är framgångsrik young rider, plus Almas tränare ”Ankan” Carlsson och hennes man Tore Gustafsson som var i Aachen för att se Coupe de Coeur.

– Vi såg även Toulouse som gick jättebra och sade att vi kanske ska köpa den för det verkade roligt och Henrik var orolig att förlora den, förklarar Håkan Björklund affären som blev helt klar på onsdagen.

– Det är en satsning på fyra år med uppgörelsen att Henrik ska ha hästen fram till nästa OS. Man vet ju inte om den kommer att nå hela vägen, men det är ett långsiktigt köp, kommenterar Håkan Björklund.

I Ridsport nummer 14 som är hos våra prenumeranter den 12 och finns i butik från och med lördag den 14 juli samt även kan köpas i vår mässbuss under Falsterbo Horse Show finns en längre intervju med syndikatet.
Om du vill ha Ridsport direkt hem i brevlådan, beställ HÄR.

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar