Hoppning
20 juli 2014 16:48

Henrik sjua i Grosse Preis

Noll fel i första rundan och fyra i andra rundan räckte till en sjunde plats i Aachens Grosse Preis för Henrik von Eckermann och Gotha FRH. Tysklands Christian Ahlmann vann med Codex One.

Henrik sjua i Grosse Preis
Henrik von Eckermann och Gotha FRH på väg ut från Aachens stora arena efter att ha hoppat inför 40 000 åskådare.

Det var en stor och tuff uppgift för de 40 ekipagen som startade den prestigefyllda 1,60-hoppningen. Gotha FRH var på sitt bästa humör och levererade en riktigt fin första runda utan fel. I andra rundan fick ryttaren ett framåtläge mot trekombinationen och Gotha rev b-hindret, en tilltagen oxer där många andra också fick problem. Efter det ökade Henrik von Eckermann tempot och fick en bra tid. Han slutade sjua i klassen. 
– Hon hoppade så bra hon kan. Hon bromsade lite mot c-hindret i kombinationen och så kom nedslaget, säger Henrik von Eckermann.
– Men det har ändå varit en fantastisk vecka. Jag har tagit nio placeringar varav tre i de högsta klasserna. 

Fem ekipage var felfria i de båda första omgångarna, ett av dem var USA:s Lauren Hough på SWB-stoet Ohlala som visade sin kattlika, smidiga hoppteknik. I omhoppningen blev det dock två nedslag och ekipaget slutade femma. 

Tysklands Christian Ahlmann och Codex One (hingst f 2002 e Contendro I-Glueckspilz) vann efter en rafflande omhoppning till hemmapublikens stora förtjusning. För ryttaren var det en gammal dröm som slog in.
– Min plan var att inte ta några risker men ändå rida så fort att jag pressade de andra att ta risker, säger Christian Ahlmann som startade först av de fem i omhoppningen och var både snabb och felfri. 
Tysken var extra glad eftersom Codex One nyligen har börjat att tävla på högsta nivån igen efter en skada.

Stämningen på tävlingsplatsen kom av sig en del efter en dramatisk olycka då Tysklands ryttare Katrin Eckermann gick omkull i första rundan. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden