Hoppning
30 december 2015 16:56
Ridsportplus

Henrik Lannér nackopererad

Hoppryttaren Henrik Lannér gjorde en avancerad nackoperation för tre veckor sedan. Nu ska OS-ryttaren trappa ner på tävlandet.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  47-årige Henrik Lannér har dragits med ett diskbråck i nacken i ungefär tre år. 
  – Jag har haft väldigt ont och liksom vant mig vid det. Men nu gick det inte längre. Jag opererades för tre veckor sedan, säger han. 

  Han tror att diskbråcket är något som har vuxit fram efter flera avtrillningar och smällar under alla år som heltidsryttare. Det hade bildats pålagringar i nacken som klämde på nerver. Under operationen rättades detta till.
  – Det är en inte helt enkel operation. Men det gick bra och kirurgen var nöjd. Och jag känner mig redan bättre, helt klart. Däremot har jag lite ont av att de har varit inne och skurit i mig, säger Henrik Lannér. 

  Han har haft en lång karriär på tävlingsbanorna och ingick bland annat i det svenska OS-laget i Barcelona 1992. Han har också varit testryttare på bruksprovet. 

  Nu måste han ta det lugnt ett tag och får inte rida på sex till åtta veckor. Träningen för de 14 hästarna hemma i stallet har skötts av andra och så har en del hästar fått lite julledigt. Hälften av hästarna i stallet är hans egna och de får finna sig i att husse drar ner på både ridningen och tävlandet nu.
  – Det här med nacken har delvis haft betydelser för beslutet. Men jag har också barn som börjar skolan och då vill jag inte ligga ute och tävla varje helt. Och så vill jag får mer tid att undervisa, säger Henrik Lannér. 
  – Jag tycker det är roligt att hjälpa andra och ta fram hästar. 

  Häromdagen berättade Ridsport att Jenny Johansson flyttar hem från Tyskland och ska starta egen verksamhet på Henrik Lannérs anläggning. 

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden