Sport
28 februari 2014 18:07

Henrik ut – Nicole in

Nicole Persson kommer att få representera Sverige i hoppningens världscup i Scandinavium. Detta blev klart när Henrik von Eckermann lämnade återbud.

Henrik ut – Nicole in
Nicole Persson får chansen att rida världscupen i Göteborg på söndag.

När Henrik von Eckermann lämnade sin förstahäst Gotha FRH hemma efter helgens GP-seger blev hans start i Scandinaviums världscuptävlingar tveksam. Nu har svensken slutat att tveka och bestämt sig för att avstå start.
– Hästen är inte klar för det än, säger den svenske förbundskaptenen Sylve Söderstrand om Cantinero som var tilltänkt som von Eckermanns världscuphäst i Göteborg. 

Det innebär att Sverige har en vakans att fylla. Denna går till Nicole Persson och Quante (sto f 2001 e Aljano). Den Tysklandsbaserade unga svenskan har visat framfötterna under meetinget och har bland annat varit tvåa med Hip Hop i en tidshoppning. Hon och Qante är ett rutinerat ekipage med GP-segrar på meritlistan.

Världscupen i hoppning rids på söndag eftermiddag. I dag, fredag, går det en kvalklass för dem som inte är direktkvalificerade. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden