Hingstar online
7 mars 2016 11:22

31 Favory XI-52 ´Dobre´

31 Favory XI-52 ´Dobre´

Om "31 Favory XI-52 ´Dobre´"

Ras:
Lipizzaner

Hingstdata:
e 211 Favory XI Reseda u 526 Ragaca. Född 2007, mankhöjd 151 cm.

Uppfödare:
Statsstuteriet Topolcianky i Slovakien

Ägare:
Lillaskog gård, Gunnel Petersson, Hyssna

Telefon:
070-241 32 27

E-post:
gunnel.petersson@lillaskoggard.se

Hemsida:
www.lillaskoggard.se

Betäckningsstation:
Hingststation Lillaskog gård. Tillgänglig på semin (färsk och transport). Språngavgift 2 500 kr och levande fölavgift 6 500 kr. Registrerad för F-skatt och moms. Stoägaren står för stations- och veterinäravg för sitt sto + skick av semin.

Favory XI-52, eller Dobre som vi kallar honom, har ett mycket vänligt sätt, han är en gentleman och lyssnar in sin omgivning. Hans goda temperament visar sig i att han tar in förändringar och nyheter med ett iakttagande sinne. Han är väldigt samarbetsvillig och hans arbetsvillighet och positiva inställning gör att det är mycket roligt att arbeta med honom. Han har kraftfulla, gymnastiska och uttrycksfulla gångarter, lätt för samling, långslagig och bärig galopp och en katt till att hoppa. Dobre är väldigt trevlig i all hantering och han verkar nedärva det goda temperamentet. Även om Dobre inte är så hög själv, har han lämnat avkomma som är högre än han själv är.

Dobre är den första hästen från statsstuteriet Topolcianky som kommit till Sverige. Fadern Favory XI Reseda var stamhingst på Topolcianky och lämnat bl.a. en avelshingst Favory XVIII Torysa och fyra elitklassade avelsston. F XVIII Torysa var högt utbildad inom dressyr med bl.a. passage, piaff och levad. Modern Ragaca var ett elitsto med många avkommor, varav en dotter 762 Ravena är klassad som elitsto.

När man tittar på sperman i mikroskop, är det mycket god aktivitet och många spermier. Stona har blivit dräktiga lätt.

 

Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-