Hingstar online
5 mars 2020 11:13

Àlffinnur frá Sydri- Gegnishólum

Àlffinnur frá Sydri- Gegnishólum

Om "Àlffinnur frá Sydri- Gegnishólum"

Ras:
Island

Hingstdata:
Far; Orri frá Thúfu Mor; Álfadis frá Selfossi, båda föräldrarna hederspremie för avkommor.

Uppfödare:
Olil Amble, Island

Ägare:
Ylva Hagander, Madeleine Engvall, Cecilia o Stefan Göransson och Marianne Lindsjöö

Telefon:
070-6016028

E-post:
ylva.forsgard@telia.com

Hemsida:
http://www.forsgard.se/avel-2/hingstar/ Alffinnur samt finns en Facebook sida

Betäckningsstation:
Fors Gård AB, Västerhaninge söder om Stockholm. Finns för semin på station AI samt för TAI transportsemin. Ang betäckning kontakta Ylva Hagander via mejl för avtal samt priser.

Svartskäck m bläs
Àlffinnur,  Reg nr IS2007187660 är Elit premierad för sina avkommor samt den yngsta och enda i världen som islandshingst fått första premie för avkommor som 8-åring. Unikt är också att A är nummer två i en helsyskon skara där alla är högt bedömda , hans äldre bror ÀLfur har också erhållit hederspremie som föräldrarna och var den yngsta i världen som fick det. Systern Álfhildur blev bästa sto och högst bedömda som 5-åring på Landsmot och fyrgångare med bl a 10 för tölt och vilja. Lillebror Àlfgrimmur har också en hög bedömning och har visat sig på tävlingsbanorna och är på väg med fina avkommor han med. Förutom detta har A en hel rad halvsyskon med höga bedömningar. Alfffinur har själv över hundra avkommor varav drygt 40 st i stambok- vilket är i sig unikt med en sådan statistik. Vid 50 bedömda avkommor får man hederspremie för avkommor.

Àlfinnur har ett särdeles gott lynne, har fantastisk samarbetsvilja har 9.5 för tölt och spirit (vilja och lynne) ett ridpoäng om 8.65. Mer om Álffinnur att läsa om på hans hemsida.

Alffinir_2 Alffinnur

Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden