Hingstar online
17 april 13:52

Bergsjöholms Valbonne 1376

Bergsjöholms Valbonne 1376

Om "Bergsjöholms Valbonne 1376"

Hingstdata:
e Blue Hors Zack - Epson. Född 2013, 173 cm. Tillgänglig via AI, TAI

Uppfödare:
Marita Strauch, Stall Bergsjöholm

Ägare:
Marita Strauch, Stall Bergsjöholm

Telefon:
Lövsta Seminstation 0760-12 11 12

E-post:
emma.rost@lovstastuteri.com, semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
http://www.lovstastuteri.com/seminstation/hingstar/

Betäckningsstation:
Lövsta Stuteri Seminstation

Bergsjöholms Valbonne – den högställda, kraftfulla hingsten för dig som vill bättra på typ, bärighet och power! Han har idel ädel prestation i generationer bakåt i stamtavlan.

”Bergsjöholms Valbonne är en hingst som utstrålar framtid! Han har en härlig uppförsbacke och en ridbarhet utöver det vanliga.”
Jeanna Högberg

Bergsjöholms Valbonne är en högställd och maskulin hingst med välansatt, välformad hals. Han bedömdes under bruksprovet ha en aktiv skritt och en bogfri, aktiv och bärig trav. Det poängterades även att han kommer fint under sig i övergångarna. Galoppen är bogfri, aktiv, elastisk, reglerbar, med en mycket god bärighet och förmåga till samling. Bergsjöholms Valbonne, som är en samarbetsvillig och kraftfull hingst, kan bidra med storlek, typ, bärighet och ”power”. Testryttarna berömde framförallt att han ger en bra känsla, har en bra, rytmisk galopp som är lätt att reglera. Förutom den härliga kraftfulla känslan han inger, har han en positiv känslighet och en bra karaktär.

Bergsjöholms Valbonne var Sveriges näst högst bedömda fyraåring (83,3%) på alla kvalitetsbedömningar som arrangerades i landet under 2017. Han var i fjol, med Emelie Brolin på ryggen, även finalhäst i både Breeders Trophy och Elmia Horse Show. På Elmia var ekipaget tredjeplacerat med 87,6% och satsar nu mot unghäst-VM 2018.

Fadern Blue Hors Zack var segerhingst både i KWPN 2007 och vid danska hingstpremieringen 2008. Blue Hors Zack är en erkänd gångartsförärvare som lämnat bland annat hingsten Sezuan, som fick rekordpoängen 987,5 vid danska bruksprovet med tio 10:or. Blue Hors Zack blev även Årets Hingst 2014 i Danmark. Blue Hors Zack är efter Rousseau (som vann sitt bruksprov och lämnat otaliga gångartshästar samt segerhingstar) och som morfar återfinns Jazz, som knappast behöver någon närmare presentation.

Modern Via Veneto, ett trestjärnigt selektionssto, kommer ur den berömda Spinda-familjen och har själv tävlat svår klass dressyr. Via Veneto har en äldre avkomma som fick dubbeldiplom och har kvalat till Breeders Trophy i gångarter 2016 och 2017. De tre yngre avkommorna, födda 2015-2017 har alla varit mycket högt bedömda i fölchampionat och fjolårets föl vann dessutom Flyinge & Partners fölvisning. Morfar Epson 766 representerar stofamilj 46, som är känt för mycket framstående Grand Prix- och svårklasshästar inom dressyr och hoppning i flera generationer.

Epsons mormor Skyfire (elitpremierad) var mor till Krocket 651, känd som morfar till Briar 899 och Okeanos 1097, men även far till flertalet framgångsrika tävlingshästar. Epsons mormorsmor Spitfire deltog i OS 1956 och Spitfires bror Ismed (undan samma moder) var med i OS 1952. Mödernet har, utöver OS-hästarna, lämnat flertalet svårklasshästar. Mormodern Venezia var ett diplomsto, som fick 18 avkommor, varav 8 blev visade med diplom och avkommorna har sedermera tagit placeringar upp till MSV i dressyr, fälttävlan och hoppning.

Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-