Hingstar online
27 mars 2017 14:41

Bordeaux 95389

Bordeaux 95389

Om "Bordeaux 95389"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
United-Gribaldi I. Född 2006, brun, 171 cm

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: € 1.600,– (+ 7% moms.)

Från segerhingst till stjärnförärvare. Genetiskt är Bordeaux en absolut raritet. Han är avlad ur en av de mest framgångsrika stostammarna i världen som har det bästa från Holstein, Oldenburg, Westfalen och Trakehner i en framgångsrik mix.

Bordeaux själv hade en raketstart i den tyska avelsvärderingen: Med 154 poäng tillhör han toppgruppen bland dressyrförärvare. 2015 och 2016 lämnade han flera finalister vid tyska mästerskapen (Bundeschampionat) för unga dressyrhästar. Hans dotter ‘Best of All’ vann 2015 det brittiska dressyrchampionatet för femåringar och den godkända Ferdeaux blev tvåa i Pavo-Cup för femåringar i Nederländerna. Bordeauxs dotter Guadeloupe-Beau vann Pavo-Cup för fyraåringar. 2016 kom Guadelupe-Beau tvåa i Pavo-Cup och tog bronsmedaljen vid VM för femåriga dressyrhästar i Ermelo (NED). Den svarta hingsten Le Formidable, efter Boredaux, blev bästa dressyrföl i Nederländerna 2016.

En stor portion charm, en modern typ, förstklassiga gångarter och en naturlig ridbarhet kännetecknar både Bordeaux och hans avkommor. Bordeaux blev premierings- och hingsttestsegrare i Nederländerna och tog därefter en framstående placering i Pavo Cup finalen 2010. 2012 blev han tillsammans med Eva Möller fyra i finalen vid världsmästerskapen för unga dressyrhästar i Verden. Under vintern 2012/2013 kvalificerade sig Bordeaux – genom övertygande segrar vid hingsttävlingar runt om i Nederländerna – till den stora årgångsfinalen i ‘s-Hertogenbosch, där han levde upp till favoritskapet och vann. 2014 var han vinstrik upp till Prix St. George – numera är han vinstrik i Grand Prix-sporten och var bland annat högt placerad i ‘Louisdor-priset’ i Frankfurt 2016.

Bordeaux har dominerat championats- och auktionshändelserna från första början: Vid Oldenburgs championat i Rastede 2013 utklassade avkommorna Biscaya, Bluetooth och Bella Laguna genom att ta de tre första platserna. Kort därefter blev Biscaya vice champion vid tyska mästerskapen för unga hästar i Warendorf, där även Bluetooth tog en framstående finalplacering. När hösten kom slog Biscaya OLD prisrekord vid Oldenburgs höstauktion i Vechta där hon såldes för 300,000 euro. Under 2014 blev Heide Queen Oldenburgs vice mästare i Rastede och flera söner från Bordeauxs första avelsårgångar är godkända.

Bordeaux: Enastående modersstam gör honom till en framgångsraket i aveln

Bordeauxs fadern United gjorde sitt hingsttest i Ermelo med poäng som då slog alla rekord: 9,5 för trav, galopp och för sin potential som dressyrhäst. Med Krack C och Partout, som båda reds av Anky van Grunsven, hittar vi två andra internationellt framgångsrika Grand Prix-hästar som kommer från samma stam. Bordeauxs morfader Gribaldi var internationellt framgångsrik på Grand Prix-nivå med Edward Gal och fader till en rad Grand Prix-hästar så som Girasol, Sisther de Jeu, Peter Pan och Painted Black för att nämna några. I tredje generation hittar vi dressyrhjälten Donnerhall som tydligt framhäver den genetiska dressyrläggningen.

Även Bordeauxs mormoder Leandra M var framgångsrik i St George tillsammans med Hans Peter Minderhoud. Bordeaux är resultatet från den westfaliska stammen från Dodona och är därmed av samma stam som de olympiska mästarna Ahlerich/Dr. Reiner Klimke och Rembrandt/Nicole Upphoff likväl som den historiska hingsten Rubinstein I samt den olympiska silvermedaljören Amon/Annemarie Sanders-Keyzer.

Godkänd i: Finland, Hannover, KWPN, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden