Hingstar online
6 mars 10:44

Cabachon 1216

Cabachon 1216

Om "Cabachon 1216"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Casall-Concerto II. Född 2004, 171 cm. Premierad AB.

Uppfödare:
Gerhard Schmid

Ägare:
Suus Kuyten

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
http://www.lovstastuteri.com/seminstation/hingstar/cabachon/?

Betäckningsstation:
Lövsta Seminstation

Cabachon 1216
Utmärkta blodslinjer, utmärkt exteriör och utmärkt prestation. Cabachon har visat stor potential på tävlingsarenan och han har stor kapacitet kombinerat med fantastisk teknik. Han vann 5-årschampionatet i hoppning i Norge, blev tvåa i Scandinavian Open och placerade sig på nionde plats på unghäst-VM 2009, tillsammans med norske ryttaren Stein Endresen. Han tävlade därefter med toppryttare som Oleg Krasyuk, Ulrich Kirchhoff och Katharina Offel. Under 2014 fortsatte han sin karriär med den unge ryttaren Mathis Schwentker. Därefter har han tävlat två säsonger med Suus Kuyten respektive Philip Rüping i svår internationell hoppning.

Cabachon har fått omdömet ädel, stor, högställd, långlinjerad med uttrycksfullt huvud, lång hals, lång markerad manke, långt välformat kors. Han bedömdes vara en mycket positiv och ridbar hingst som gör luftiga språng med god teknik, spänst, rytm och taxering. Han visar god uppmärksamhet och samarbetsvilja och gott förtroende och är väldigt lätt i sin hoppning.

Under 2010 var Cabachon den mest använde hopphingsten i Sverige. De äldsta SWB-registrerade avkommorna är födda 2009. Avkommorna är sportiga i typen och helt klart utrustade med samma kvaliteter som sin pappa och har redan utmärkt sig i sporten. Han har avkommor som har tävlat upp till 150-hoppning och är far till hingstarna Crusader Ice (mest använde hopphingst i Sverige 2017, tävlas av Peder Fredricson) och Triton Hästak. Cabachon är A-premierad, baserat på avkommornas goda resultat vid SWB:s unghästbedömningar och på tävling.

Fadern Casall har gjort en kometkarriär inom aveln och är far till otaliga godkända söner. Rolf-Göran Bengtsson och Casall var framgångsrika under OS 2012 och 2013 vann de lagmedalj i EM i Herning. 2014 blev de fyra i den individuella finalen i VM i Caen och utnämndes till bästa ekipage enligt FEIs rankinglista. Casall har haft en fantastisk, lång karriär med många stora framgångar.

På mödernet återfinns Concerto II och Joost, två värdefulla hingstar som tyvärr använts begränsat i holsteiner-aveln. Något som gör Cabachons stamtavla än mer intressant för hoppaveln. Från den betydelsefulla stofamiljen 628 b kommer 40 godkända hingstar, som till exempel Cheenook, Feldherr, Lavaletto, Linos, Rekord GL, Rhenus och Romantiker, så väl som internationellt framgångsrika hopphästar som exempelvis B Once Z/Katharina Offel, C. Chap/Soon-Won Hwang (COR), Carino/Ulrich Kirchhoff, Charmonie/Hans-Dieter Dreher och Classic H/Toni Hassmann.

WFFS: Inte bärare av anlaget.

Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-