Hingstar online
27 mars 2017 15:10

Calido´s Son 1343

Calido´s Son 1343

Om "Calido´s Son 1343"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
Calido-Stakkato. Född 2014, Skimmel

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: 2.000 sek + 5.000 sek + moms vid 90 dagars dräktighet. Stationerad på Flyinge

En hopphingst som ger ett lysande helhetsintryck och som är avlad efter förstklassigt hopprecept. Calido’s Son har en imponerande galopp och i hoppningen visar han kvalitet, kapacitet, maner och suverän benteknik.

Hans möjligheter är gränslösa tack vare en alldeles speciell härstamning: Fadern Calido I är ur avelssynpunkt den mest inflytelserika sonen från den berömda Cantus och är en av de mest omtalade avelshingstarna inom hoppning i världen. Han har lämnat otaliga topphästar – över 70 söner är godkända och 293 avkommor är framgångsrika i svår klass. På moderns sida får vi genom Stakkato, en av legenderna i dagens hoppavel. Själv vann han tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) och var under flera år internationellt framgångsrik med Eva Bitter. Dessutom ledde han över ett årtionde den tyska avelsvärderingen för hoppning. 2007 blev han utnämnd till ”Årets hingst” i Hannover.

I tredje generation finns Contender, som vann sitt hingsttest och som räknas som en av de bästa avelshingstarna i Tyskland. Bland hans avkommor hittar vi bland andra den Olympiska bronsmedaljören och dubbla europeiska mästaren Montender/Marco Kutscher och guldmedaljvinnaren i lag vid EM och VM Checkmate/Meredith Michaels-Beerbaum. Avkommorna har vunnit över 10,3 miljoner euro. Genom Garibaldi II, Wolfsburg, Ferdinand och Marcio xx är prestationsaveln säkrad även i de bakre leden.

Calido’s Son representerar den hannoveranska stammen 701/Maiglöckchen (e. Marcio xx – Athos – Fang – Allmers osv). Från direkt släktskap kommer de godkända hingstarna Curo, Edgar, Franclin, Galino, Garant, Glenn Miller, Golfball, Grand Ferdinand I och II och Wyclef Jones, likväl som den internationellt framgångsrika dressyrhästen Elvis VA/Nadine Capellmann och svårklasshästarna i hoppning Clausewitz 10/Hartwig Rohde och Little Esprit/Thomas Jahn.

Calido’s Son har en godkänd bror (e. Quintender) som är godkänd i Tyskland, Danmark och Sverige.

Godkänd i:  Hannover, Mecklenburg, OS-International, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden