Hingstar online
27 mars 2017 15:35

Casallco 95423

Casallco 95423

Om "Casallco 95423"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
Casall-Contender. Född 2011, mbr, 170 cm

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: € 1,000,– (+ 7% moms.)

Premiehingst och hoppsegrare för internationella krav. Genom att få toppoängen 10,0 tre gånger vid 30-dagarstestet låter sig Casallcos hoppkvalitet inte ifrågasättas! Hans manér vid hoppning är en härlig blandning av teknik, kapacitet och stil – han infriar allas förväntningar.

Den stora, trevliga hingsten Casallco, som har en korrekt exteriör, blev Ic-premiehingst vid OS-premieringen. Efter utvärdering av den första fölårgången, Casallcos egna tävlingsframgångar, hingsttestresultatet och den aktuella uppvisningen blev Casallco belönad med Ib-huvudpremie vid Oldenburgs hingstdagar 2015. Under 2016 har han vid flertalet tillfällen vunnit unghästklasser i A, L och M. Han lämnar moderna föl där flertalet blivit premierade och sålts för stora summor vid olika auktioner.

Varje generation i hans härstamning innehar en internationell toppförärvare som har en episk betydelse för avel och sport. Fadern Casall, som är född 1999, är verkligen ett mönsterexempel på hållbarhet och inställning: 2016 vann han totalrankingen på Global Champions Tour och har tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson vunnit otaliga Grand Prix och världscupsklasser, varit framgångsrik vid OS, VM och EM och har vunnit mer än 2 miljoner Euro. Som förärvare är Casall nu nummer fyra på WBFSHs världsrankinglista. Modern Zelda IV är helsyster till den godkända hingsten Chocoprince (NL) och morfadern Contender, som var bruksprovsvinnare, var en av de mest etablerade avelshingstarna i hela Tyskland. Bland hans avkommor hittar vi 127 godkända söner och 427 tävlingshästar som framgångsrikt tävlar i svår klass och som tillsammans knäckte 10 miljoner euro sträcket i vinstpengar under 2016.

Mormodern Marli är helsyster till den godkända hingsten Chippendale som tävlar framgångsrikt i svår klass. I tredje led hittar vi legendariska Carthago som tillsammans med Jos Lansink var framgångsrik i det holländska laget och som ses som en av de mest inflytelserika sönerna från Capitol I. I fjärde led hittar vi den utmärkande Calypso II för andra gången, följd av Vornholz Ramiro-sonen Rio Negro. Allt som allt hittar vi Cor de la Bryère fyra gånger i Casallcos härstamning. Cascallo representerar Holsteiners stolinje 8798, som är av hannoveranskt ursprung och som har lämnat flertalet godkända hingstar så som Hemmingway, Le Filou I och II samt de internationellt framgångsrika sporthästarna Charly Brown 16/Uwe Volmer och Marc Bettinger likväl som Quenaro/Mikko Mäentausta (FIN).

Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-