Hingstar online
27 mars 2017 15:45

Complete 1318

Complete 1318

Om "Complete 1318"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
Coupe de Coeur- Raphael. Född 2011, skm, 170 cm

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: (endast frusen) 3.000 Dkk. + 3.000 Dkk + moms vid 70 dagars dräktighet

Vinnare utav 70 dagarsprov i hoppning 2014! Complete blev godkänd i Hannover i slutet på 2013 och i början på 2014 visad och godkänd i Danskt Varmblod. Redan vid det danska 10-dagarstestet utmärkte han sig under ryttare och beskrevs som en väldigt ridbar och samarbetsvillig hingst med god bärighet och balans.

Under avelssäsongen utbildades han vidare och därefter deltog han i 70-dagarstestet i Schlieckau. Här visade han sig vara en verklig topphäst som strax var på allas läppar. Han visade mod, ridbarhet, kapacitet, samtidigt som han är fantastiskt rädd om sig för att vara så ung. Under hela testet låg Complete på topp och visade så mycket karaktär och överlägsenhet att alla såg honom som vinnare. Inte helt överraskande vann han provet stort med en totalpoäng på 9.3 i hoppningen och med 10 poäng för både löshoppning och för sin galopp i terrängen.

Under betäckningssäsongen 2015 var han stationerad på Flyinge och blev ride av Helena Torstensson. Complete fick en framstående placering vid finalen för det svenska championatet och kom på en fantastisk andraplats vid danska 4-års championatet.

Complete är en supermodern unghingst. Hans härstamning är intressant med Coupe de Coeur som fader, som själv hade en stjärnkarriär på de internationella hoppbanorna. Han blev tysk mästare 2006 och 2007 med Rene Tebbel, därefter vann han världscupen i Oslo och var dubbelnolla i Barcelona Grand Prix – då riden av Ludger Beerbaum. Tillsammans med svenske Henrik von Eckermann kom hingsten femma vid EM i Madrid 2011.

Morfadern Raphael och dennes fader Ramiro är något av grundstenarna i tysk hoppavel. Ramiro själv lämnade över 70 godkända söner och producerade ett stort antal internationella sporthästar. I tredje led hittar vi fullblod som kommer ur en oerhört stark hoppstam.

Redan under början på 2015 fick Complete internationell uppmärksamhet då han blev tilldelad det eftertraktade ‘Stakkato-priset’ i Verden som den mest anmärkningsvärda unga hopphästen, vilket är en stor ära för både hingst, ägare och uppfödare.

Vi glädjer oss till att få följa hingsten vidare i avel och sport.

Godkänd i:  Hannover, Danmark och Sverige,  Bruksprovsvinnare 2014.

Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden