Hingstar online
6 mars 2019 10:53

Coupe de Coeur 1403

Coupe de Coeur 1403

Om "Coupe de Coeur 1403"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Calido I-Lincoln. Född 1997, 170 cm.

Uppfödare:
Juergens Johann

Ägare:
Madeleine Winter Schultz

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
http://www.lovstastuteri.com/seminstation/hingstar/coupe-de-coeur/?

Betäckningsstation:
Lövsta Seminstation

Coupe de Coeur 1403
”Coupe de Coeur har en exceptionell ridbarhet och en enorm kapacitet. Jag har ridit i lag i nationshoppningar med Henrik von Eckerman och Coupe de Coeur. Det kändes alltid tryggt – Coupe de Coeur var ett säkert kort som alltid levererade.”
Jens Fredricson

Coupe de Coeur har en stor, vägvinnande galopp, säker taxering, scoop och balans. Dessa egenskaper tillför han i hög grad sina avkommor. Han är en typförbättrare och nedärver även sin mycket goda ridbarhet. Coupe de Coeur har ett stabilt, sansat temperament och hans trevliga karaktär återfinns hos många av avkommorna.

Coupe de Coeurs resultat talar för sig själv. Han var femma i EM 2011 med Henrik von Eckermann i sadeln och samma år i final i Global Champions Tour i Doha. Coupe de Coeur är tre gånger tysk mästare, han var sjätte placerad i WC-finalen 2009, har 125 placeringar i World Cup och Grand Prix (varav många är förstaplaceringar). Coupe de Coeur är en av de mest framgångsrika hopphingstarna i världen, sett till egna och avkommornas resultat. Sonen Complete är en i raden av framstående godkända söner, segerhingstar och vinnare från hingstprov Europa runt.

Coupe de Coeurs äldsta avkommor tävlar framgångsrikt, ett tiotal tävlar svår klass. Han har många internationella topphästar i hoppsporten, såsom Queentina (tävlas av Tobias Meyer) och Comanche (Meredith Michaels-Beerbaum). Coupe de Coeur har ett stort antal hästar i 150-160-klasser, men också avkommor med fina resultat i 145-135-klasser. Coupe de Couer har flertalet godkända söner och flera av dem har premierats i Hannover, Holstein och Oldenburg.

Dottern Queentinas son Hickstead White (f. 2012, e. Hickstead) hade sin första årgång på premieringarna i Oldenburg och fick tre av sönerna godkända. Hickstead White själv har startat sin karriär extremt framgångsrikt och förhoppningarna är stora på denne Coupe de Coeur-ättling.

Coupe de Coeurs bror Russell återfanns på den internationella scenen i många år med Nick Skelton. Ekipaget tävlade bland annat i VM 2006 och OS 2008. Russell har bland annat tävlat 14 Nations Cup för England, vunnit 16 Six Bars, otaliga Puissancer över hela världen och har haft stora framgångar i femstjärnig Grand Prix.

Fadern Calido I är en av holsteineravelns främsta förärvare. Calidos mor Baroness har lämnat Calido II och två avkommor med placeringar i 160-klasser. Calidos mormor Kollet lämnade sex avkommor i svår klass, fyra i hopppning och två i dressyr.

Coupe de Coeur har ett starkt möderne, modern Adele är e. Lincoln, som i sin tur är efter den legendariske Landgraf I. Adele är mor till, förutom tidigare nämnda godkände hingsten Russell (e. Corofino), ytterligare fyra hopphästar. Två är helsyskon till Russell, nämligen Corofina (tävlad av G. Böckmann) och California (H. Hetzel), men Adele har även lämnat Aconto (placerad i 145) och Zoe Quality (placering i M-klass).

Coupe de Coeurs mormor Kolin (statspremiesto) är mormor till Bolina (placeringar i 160) och två avkommer med resultat i 150-klasser. Mormorsmor lämnade den godkända hingsten Nassau. Ur mödernet kommer även Lohengrin, Santiago, Jabberwocky och Marimba La Silla.

Coupe de Couer är förutom i SWB godkänd i Hannover, Holstein, Rheinland, Selle Francais, Oldenburg, och de sydtyska förbunden.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-