Hingstar online
27 mars 2017 16:11

Crelido 95089

Crelido 95089

Om "Crelido 95089"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
Calido I-Raimondo. Född 1996, mörkbrun, 170 cm. Elithingst i Danskt varmblod. Årets hingst i Danskt varmblod 2012

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: 3.000 Dkk + 4.000 Dkk + moms vid 70 dagars dräktighet

Elithingst i Danskt varmblod. Årets hingst i Danskt varmblod 2012. Crelidos beskrivning vid premieringen i Holstein lyder: ”En extremt sympatisk och välbyggd Calido I-son som i tillägg ger ett mycket modernt intryck.

Crelidos beskrivning vid premieringen i Holstein lyder: ”En extremt sympatisk och välbyggd Calido I-son som i tillägg ger ett mycket modernt intryck. Det uttrycksfulla huvudet, den bra halsansättningen och hästens rygg matchar den fantastiska överlinjen. Den korrekta benställningen bekräftar hästens typ- och exteriörvärdering. Hingstens rörelsemönster kännetecknas av en rymlig galopp och en trav med en särskilt god schwung och bärighet”

Crelidos hoppteknik och förmåga bevisades i det att han vann danska ridsportförbundets hoppchampionat för 4-åriga hästar, där han fick 10 poäng för ridbarheten. Som 6- och 7-åring samlade han placeringar i medelsvår klass och blev placerad i sin första svårklass start.

Crelido har gått från succé till succé tillsammans med OS-ryttaren Stein Endresen. Ekipaget tog under 2009 segrar och placeringar i Genève, Barcelona och Spruce Meadows i Canada. 2010 fortsatte framgångarna när de var felfria i en 1,55 m klass vid CSIO i Lintz, felfria i en 1,50 klass vid CSIO5* tävlingen i Gijon, felfria i CSI Oslo World Cup Grand Prix och endast fick fyra fel i världscupen i Lyon. 2011 var ekipaget felfria i CSI Arezzo och felfria samt trea på hemmabanan i Odense vid deras internationella tävlingar. 2012 blev Crelido utnämnd till ”Årets Hingst” i danska varmblodsförbundet och vann en klass i CSIO i Bernstorffsparken, Danmark. Under 2013 placerade sig Crelido vid de CSI5* tävlingarna i Oslo och Helsingfors.

Tyngdpunkten i Crelidos härstamning är sammankopplingen av 7 x Cottage Son, 4 x Cor de la Bryère och 3 x Ramzes blod. Hingsten själv har ca 40% fullblodsandelar, vilket medverkar till hans avelssuccé. Crelido lämnar högställda avkommor med ett ädelt uttryck och har ett unghästindex på 144.

Genom åren har Crelido varit fader till både brons-, silver- och guldmedaljsston, men även under sadeln har hans avkommor stått ut i mängden. Här kan vi bland annat nämna Charmeur som tillsammans med Astrid Gemal vann danska ridsportförbundets championat upprepade gånger och som representerade Danmark både i Verden och i Falsterbo Horse Show. Charmeur tävlar nu Grand Prix med Holga Finken. Crelidos avkommor har även startat framgångsrikt i världsmästerskapen för unga hopphästar i Zangersheide, men även på de större internationella arenorna hittar vi Crelido-avkommor, som bland annat Damgårdens Extens som är såld till Sverige. Konstaterat fri från OCD.

Godkänd i: Holstein, Hannover, Oldenburg, Danmark, Sverige och Norge.

Crelido har allt man kan önska sig av en hingst.

Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden