Hingstar online
7 maj 2021 13:17

Cristallo II 1366

Cristallo II 1366

Om "Cristallo II 1366"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Cornet Obolensky-Cassini I. Född 2007, 168 cm. WFFS: Inte bärare av anlaget.

Uppfödare:
Axel Schürner

Ägare:
Lövsta Stuteri AB

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift 3.500 kr, gäller för alla. Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt: 90 dagars dräktighet 6.500 kr. Levande föl 8.000 kr, moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser. WFFS: Inte bärare av anlaget

Cristallo II vann premieringen i Münster-Hahndorf 2009. Han var reservchampion vid sitt bruksprov 2010, med mycket höga poäng för gångarter och ridbarhet.
Som fyraåring blev han silvermedaljör vid unghästchampionaten i Westfahlen och 2012 kvalificerade han sig för Bundeschampionat. Cristallo II har tidigare tävlat internationellt framgångsrikt med Jerry Smit och tävlades under 2016 av japanen Tadahiro Hayashi.

Avkommorna till Cristallo II har visat sig mycket väl i unghästklasser och championat, de har nu framgångar i klasserna på väg mot svår hoppning. De egenskaper som ofta beröms är inställningen till arbete och ridbarheten i kombination med en mycket fin teknik. Cristallo II har visat sig förärva sig mycket väl med de svenska stona. Årgångarna födda 2018 och 2019 ser mycket lovande ut.

Fadern Cornet Obolensky var mycket framgångsrik under Marco Kutscher (bland annat lagguld i EM 2011). Cornet Obolensky har producerat många godkända hingstar och otaliga tävlingshästar i svår klass. Han har i många år funnit med i toppen på på Horsetelex, rankingen efter avkommornas intjänade prispengar och i WBFSHs ranking ”Top 10 Show Jumping Stallions”.

I mödernet återfinns flera svårklasshästar. Mormodern Profilda var framgångsrik upp till svår hoppning. Helbrodern Cristallo I var även han framgångsrik i internationell hoppsport. Morfar Cassini I tävlade internationellt i GP med Franke Sloothaak i sadeln och är känd som en av de bästa förärvarna inom hoppaveln.

Cristallo är förutom SWB också godkänd i Hannover, Oldenburg-International, Westfalen, Rheinland, Mecklenburg och de sydtyska förbunden.

Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden