Hingstar online
27 mars 2017 16:19

Danciano 95427

Danciano 95427

Om "Danciano 95427"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
Dancier-Rotspon. Född 2010, svart, 172 cm

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB.

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: € 1.200,– inkl. moms

Premiehingst, segrare vid 30-dagarstestet och såldes för rekordpris. En kung på dressyrbanan! Med en betydelsefull resning som på samma gång är charmig och elegant presenterar sig premiehingsten Danciano som en självsäker dressyrtalang för de högsta kraven.

Han övertygar med tre likvärdiga och excellenta gångarter likväl som med en exemplarisk ridbarhet. Vid 30-dagarstestet var Danciano överlägsen bland de högkvalitativa deltagarna. Han fick en totalpoäng på 8,48 – som var den högsta poängen av alla hingstar – samt en dressyrhingstpoäng på 8,91, vilket var den näst högsta poängen. Dancianos trav blev belönad med 10,0! 2014 gjorde han sin tävlingsdebut med vinster och placeringar i unghästklasser. Han blev Hannoveransk vice champion i Verden och nominerad för tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat). Under 2015 var han som femåring segerrik i unghästklass L i dressyr och en placerad deltagare vid Bundeschampionatet. Nu har han vunnit unghästklasser upp till M, kvalificerade sig till Bundeschampionat 2016 och är utbildad upp till svår klass. Under hösten 2016 blev de första sönerna godkända, varav en premiehingst.

Fadern Dancier segrade vid premieringen i Hannover i Verden. 2005 vann han hingsttestet i Adelheidsdorf och 2006 blev han vice ridhästchampion i Hannover samt tog bronsmedaljen för fyraåriga hingstar vid Bundeschampionatet i Warendorf. Senare var han framgångsrik till svår klass och hade stora framgångar som avelshingst. Hittills är 29 söner godkända och däribland hittar vi Del’Or, som var den dyraste hästen på Verdens auktion 2011 och Don Noblesse, som blev näst dyrast vid PSI-auktionen 2012.

Modern Rodney’s Girl är helsyster till den godkända hingsten Rood Vander som vann flera svåra klasser med Martina Hannöver-Stemberg. Morfadern Rotspon var premiehingst vid Verdens premiering 1997, vann hingsttestet 1998 och ses som en profilerad förärvare av dressyrhästar. I tredje generationen kommer Wolkenstein II, som troligtvis är den mest betydelsefulla av Weltmeyers söner och som vann Bundeschampionatet samt hingsttestet 1993. Danciano representerar den hannoveranska stolinjen 244/Dollarkunst (e. Dollart-Format III osv.), vilken är vida representerad, speciellt i Oldenburg, med hingstar som De Kuyper, De Vito och Dépardieu. Från samma linje kommer även den godkända vinnarhingsten Raferty och den internationellt framgångsrika dressyrhästen Chagall 15/Madeleine Winter-Schulze samt den framgångsrika hopphästen Sir Blacky/Claus-Heinrich Bohlmann.

Godkänd i: Hannover, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland,  Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden