Hingstar online
12 mars 14:48

Dantes Specter 1391

Dantes Specter 1391

Om "Dantes Specter 1391"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Dante Weltino OLD u La Donna S mf Donnerball. Född 2015, 168 cm.

Uppfödare:
Bernhard Schrapper

Ägare:
Jessica Wall

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/hingstar/dantes-specter

Betäckningsstation:
Språngavgift 3500 kr, gäller för alla. Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt: 90 dagars dräktighet 7.500 kr - Levande föl 9.000 kr Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser. WFFS: Inte bärare av anlaget

Dantes Specter 1391 bedömdes under bruksprovet vara en mycket välutvecklad, maskulin, välproportionerlig och långlinjerad hingst.
Han har en aktiv, ren, taktmässig och vägvinnande skritt. Traven är aktiv med bärighet. Galoppen, som är i uppförsbacke, är rund, balanserad och reglerbar. Testryttarna berömde hans ridbarhet! Han bedömdes vara ambitiös, arbets- och samarbetsvillig. Dantes Specter rids sedan 2020 av Carl Hedin, som red hingsten till seger i SWB Stallion Tropy för femåringar under SWB Equestrian Weeks.

Fadern Dante Weltino har både en mycket framgångsrik tävlingskarriär och avkommor som presterar. Han har med Therese Nilshagen i sadeln tagit lagbrons vid EM 2017 och var samma år fyra individuellt. Vid VM 2018 placerade sig ekipaget på tionde plats individuellt och på en fjärde med laget. Dante Weltino utnämndes 2014 till ”Årets häst” i Oldenburg.

Modern La Donna S är ett statspremie- och elitsto. Hon har lämnat den godkända helbrodern Dantes Dancer, som utbildas av Therese Nilshagen. Modern har även lämnat en hingst som har gått vidare till andra besiktningen i KWPN, ett framgångsrikt tävlingssto och två stoföl uttagna till elitfölauktionen i Vechta. Mormodern Lucy är ett statspremiesto, som bland annat lämnat tre statspremieston och avkommor med placeringar i både svår dressyr och hoppning. Avkomman Nora har vinster i internationell Grand Prix dressyr. Mormorsmor Ikarella är ett statspremie- och elitsto, fyra av hennes avkommer är statspremieston och en avkomma med placeringar i svår dressyr. Ikarella är också mor till den välkända Exquis Escapado som har flertalet segrar och placeringar i internationell svår dressyr tillsammans med Hans-Peter Minderhoud och Carl Hester. Hon är även mor till den godkända hopphingsten Landstern.

Morfar Donnerball lämnar ridbarhet och genuina grundgångarter. Donnerball var Oldenburg champion som fyraåring och vice världsmästare för femåringar i Verden 2005. Donnerball var 2008 finalist i Nürnberg Burgpokal och har sedan vinster i internationell Grand Prix och Grand Prix Special med Kristina Sprehe. Donnerball följer i fadern Donnerhalls spår och lämnar mycket ridbara gångartshästar som presterar på tävling.

Dantes Specter är godkänd i SWB.

Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden