Hingstar online
27 mars 2017 16:44

Diatendro 95426

Diatendro 95426

Om "Diatendro 95426"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
Diarado-Contendro I. Född 2011, svartbrun, 170 cm

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: € 1.000,– inkl. moms

Hoppkapital från alla håll. Diatendro blev premiehingst vid Hannovers premiering 2013. Han förbinder en kolossal hoppförmåga med ett kraftfullt språng, bästa benteknik och språngkurva med mjuka, schvungfulla gångarter och en bra exteriör. Den markvinnande galoppen i uppförsbacke förtjänar ett extra omnämnande.

2014 gjorde Diatendro sitt 70-dagarstest i Schlieckau, i stark konkurrens och helt enligt förväntningarna, så hamnade han bland de allra bästa. De höga förväntningarna införlivar han genom att ta vinster och topplaceringar i unghästklasser nivå M. Avkommorna präglas tydligt av sin fader med en vacker exteriör, muskulösa och med en otrolig elasticitet. Diatendro blev nominerad till Oldenburgs huvudpremiering 2015 efter sitt hingsttest, första fölårgång samt egna prestationer.

Diatendro – sportsligt och avelsmässigt på den rätta vägen!

Fadern Diarado är numera stabilt framgångsrik i svår klass. Han är en av de mest eftertraktade hoppförärvarna och tillhör toppgruppen i den tyska avelsvärderingen för hoppning (FN-Zuchtwerstschätzung). 2007 blev han firad som överlägsen segerhingst i Holstein och drömpoäng vid hingsttestet ledde till seger även där. 2010 vann Diarado mängder av unghästklasser och tog brons vid tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat).

Modern Cobina levererade ett fantastiskt stotest med en hoppoäng på 9,25, och är en dotter från den legendariska hingsten Contendro I – som blev premiehingst i Holstein samt vann sitt hingsttest. Contendro I har lämnat 65 godkända söner och däribland tyska mästaren för femåriga hopphästar 2006 Captain Fire, segerhingsten vid OS-Internationals premiering 2004 samt reservsegraren vid hingsttestet Charming Boy och de hästar som såldes för mest pengar vid Verden auktion – Carlucci och Codex One. Den sistnämnda är nu internationellt framgångsrik med Christian Ahlmann.

Mormodern Galena lämnade tillsammans med Stakkato den godkända sonen Sicerto, som var framgångsrik i svår klass med Rolf Moormann. Sicertos helsyster Scala är i sin tur moder till det internationella hoppstoet Acorte (e. Acorado I), som hittills vunnit över 160,000 euro. Det finns nära släktskap med Diathago och Pilothago (båda Warendorf). Den svarta hingsten Grannus som vi hittar i tredje generation var själv vinstrik i svår klass och en av de riktigt stora förärvarna i den internationella hoppsporten. Flertalet avkommor har deltagit i nationshoppningar för olika länder. Genom Akzent II och Goldstern hittar vi ytterligare uppskattade förärvare i fjärde och femte generation. Diatendro kommer från den hannoveranska stolinjen som är baserad på familj 484/Flügelschuld (e. Flügelmann I – Schwabenköning I osv.) Ur den stolinjen kommer även Dragoner, Junker och Laupin.

Godkänd i: Hannover, Mecklenburg, Oldenburg, OS-International, Rheinland, Sydtyska förbunden, Westfalen

Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden