Hingstar online
6 mars 2019 11:08

El Barone 111 9412

El Barone 111 9412

Om "El Barone 111 9412"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Emerald - Libero H - Zeus. Född 2012, 171 cm.

Uppfödare:
Stal Harrie Theeuwes och Baron de Borrekens

Ägare:
Lövsta Stuteri

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/hingstar

Betäckningsstation:
Pris: Språngavgift 3.500 kr gäller för alla. Stoägaren väljer därtill antingen alternativ 1: 11.000 kr vid 90 dagars dräktighet eller alternativ 2: 12.500 kr vid levande föl. Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

El Barone 111 har gått i topp i årgångsklasserna och var en av de mest populära unga avelshingstarna i Belgien 2018.

”I have been following El Baron 111 during the last years and I can definitely see the cool mind, big quality and cleverness of Emereld in him”
Harrie Smolders

El Barone 111 ses som en av de mest intressanta unga hingstarna i Belgien. Han var topplacerad i den belgiska hingstserien Pavo Cup både som fyraåring, femåring och sexåring och var felfri i alla internationella starter han gjorde under 2018. El Barone 111 har en enorm kapacitet, balans och hoppar mycket övertygande. Hans coola attityd, starka galopp och ridbarhet i kombination med hans vilja att vinna ger honom de bästa förutsättningarna på tävlingsbanan likväl som fadershingst. El Baron 111´s första årgångar föl har blivit högt bedömda och uppskattas av uppfödare och på fölauktioner.

Fadern Emerald riden av Harrie Smolders är en av världens bästa hopphästar. Ekipaget har varit ett lagankare i det holländska landslaget och har haft en fantastisk karriär på tävlingsbanan med medaljer från OS, World Cup-finaler, GCT och otaliga 5* Grand Prix. Som fadershingst är Emerald en stark förärvare och hans första generationen är född 2008. I den årgången hittar vi bland annat den godkända hingsten I´m special de Muze och den unga hoppkanonen Igor, riden av Jos Verlooy. Från Emeralds möderne kommer många internationella svårklasshästar, så som Butterfly PS, Nobility PS och Diamanthina van’t Ruytershof.

Modern Naktibro som tävlat 150-hoppning, är syster till två godkända hingstar, en av dem är Guidam Sohn. Mormor Fanakta återfinns även i andra led hos Grand Prix-hästen Unato.

Morfar Libero H är, för den moderna hopphästaveln, en av de viktigaste förärvarna och hade stor succé på tävlingsbanan med Jos Lansink i sadeln. Libero H vann otaliga World Cup-deltävlingar och höjdpunkten i karriären är vinsten i World Cup-finalen 1994. Han har fått utmärkelsen ”preferent” och har lämnat otaliga svårklasshästar. Nämnas kan till exempel Castle Forbes Libertina (Jessica Kürten), No Mercy (Christina Liebherr), Castle Forbes Maike (Jessica Kürten). Libero H är också far till den i KWPN godkände hingsten Ustinov, som 2004 utnämndes till KWPN Stallion Champion.

I tredje led återfinns avelsmatadoren Zeus, som lämnat otaliga svårklasshästar och godkända hingstar.

El Barone 111 kommer under säsongen 2019 att verka i avel hos Lövsta Stuteris samarbetspartner Roshoeve i Belgien samtidigt som han tävlas av Rachel Steffen. För den svenska aveln finns han tillgänglig via färsk transporterad semin.

WFFS: Inte bärare av anlaget

El Barone 111 är godkänd för avel i Zangersheide.

Villkor: http://www.roshoeve.be/en/dekvoorwaarden

Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden