Hingstar online
18 mars 2020 16:19

Enelzkey SR 1409

Enelzkey SR 1409

Om "Enelzkey SR 1409"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Eldorado van de Zeshoek - Papillon Rouge (SF). Född 2016, 171 cm, Enelzkey SR är fri från WFFS.

Uppfödare:
ZG Erik och Marie-Jose Sleutels

Ägare:
Lövsta Stuteri AB och Stal Roshoeve NV

Telefon:
0760-12 11 12, Lövsta Stuteri

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/seminstation/hingstar/enelzkey-sr-1409/?

Betäckningsstation:
Enelzkey SR är stationerad i Lund. Pris: Språngavgift 3500 kr gäller för alla. Stoägaren väljer därtill antingen alternativ 1: 5000 kr vid 90 dagars dräktighet eller alternativ 2: 6500 kr vid levande föl. Moms tillkommer. Frakt plus moms/skick, tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

Bruksprovsvinnaren i hoppning 2020 – med modern topphärstamning och prestationsmöderne.

Enelzkey SR är en mycket ridbar hingst som utmärker sig med sin fina galopp och smidighet i språnget./Jens Fredricson

Enelzkey SR vann bruksprovet med exteriörpoängen 39,5 och 9 på typ. Han bedömdes vara en långlinjerad, högställd och harmonisk hingst med uttrycksfullt huvud och välformad hals.

Gångarterna belönades med 8-7-9, med omdömena; en vägvinnande, taktmässig skritt med god energi, traven är ganska rörlig med fin rytm och galoppen är rörlig, i uppförsbacke, med bra balans.

Enelzkey fick 9,5 för temperament och utvecklingsbarhet. Han har stor kapacitet, god balans, ryggverkan och framåtbjudning . Enelzkey har också snabb reaktionsförmåga, han är uppmärksam, samarbetsvillig, orädd och har stort scoop.

Testryttarna poängterade hans mycket goda balans i galoppen. Han ansågs vara scoopy och ha bra kapacitet. Även under testridningen poängterades hans fina typ.

Fadern Eldorado van de Zeshoek har själv meriter upp till Grand Prix- hoppning och har lämnat otaliga framgångsrika tävlingshästar. Modern Penelza Z har lämnat en avkomma som tävlar i 135 hoppning samt en godkänd hingst i AES. Morfar Papillon Rouge är har återfunnits högt upp i listan över de bästa hopphingstarna och har lämnat flertalet avkommor som tävlar svår klass internationellt. Papillon Rouge vann ”the Mediterranean games” 1991 och var en av finalhästarna vid OS 1992. Mormodern Enelza (med predikatet Prest i KWPN) har lämnat Olympia och Kanelza som tävlar i 160-klasser i hoppning. Enelza har också lämnat en avkomma i 150 hoppning, två i 145 samt en i 130-klasser. Almé Z i tredje led tävlade Grand Prix hoppning och var en otrolig förärvare, många är de ättlingar som tävlat OS och mästerskap. Mormors mor Amelza har lämnat en godkänd hingst, Ortega vd Wijnendaele. Hon har också lämnat en avkomma med predikatet Prest i KWPN samt en med predikatet Ster.

Enelzkey SR är godkänd i SWB och BWP.Enelzkey_hol

Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden