Hingstar online
18 mars 16:26

Flambeau 1313

Flambeau 1313

Om "Flambeau 1313"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Ampere - Zeoliet. Född 2010, 166 cm. WFFS: fri från anlaget.

Uppfödare:
J. Merx van Eijkelenburg

Ägare:
Lövsta Stuteri AB

Telefon:
0760-12 11 12, Lövsta Stuteri

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/seminstation/hingstar/flambeau/?

Betäckningsstation:
Endast fryst sperma. Tillgänglig via ett-sto-licens. Pris: 4000 kr. Moms tillkommer. Frakt tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser. Fryst semin finns tillgänglig för uppfödare i EU. För pris - kontakta oss.

Flambeau godkändes 2015 för avel inom SWB med 9,0 p i alla gångarter. Skritten bedömdes vara taktmässig, avspänd och vägvinnande. Traven fick omdömena taktmässig, elastisk och bärig. Hans galopp beskrevs som rytmisk, kraftfull, vägvinnande med en naturlig spänst. Han bedömdes vara en positiv, energisk hingst med taktmässiga gångarter, med god bärighet och elasticitet. Flambeau tilldelades 41 p exteriört och omdömet löd; en välproportionerlig, långlinjerad och harmonisk hingst. Även löshoppningen genomfördes med goda vitsord; bra balans, hoppvillig, använder rygg och ben på ett bra sätt – särskilt bak, uppmärksam och samarbetsvillig.

Flambeau fick under sitt 30-dagarstest i Redefin, där han blev reservsegrare, genomgående positiva kommentarer för sin exteriör, sina utmärkta rörelser och sin ridbarhet. Flambeau deltog i Svenskt Avel och Sportchampionat 2014 med de fina gångartspoängen 8,0 för både skritt och trav samt höga 8,5 för galopp. För att förstärka den svenska aveln tillför Flambeau takt, naturlig spänst och kraft i gångarterna. Dessa variabler är samtidigt ett signum för hans enastående rörelsemekanik. Flambeau såldes under senhösten 2018 till den belgiska dressyrryttaren Larissa Pauluis. Ekipaget började hösten 2019 tävla i lilla rundan.

Avkommor
Många av avkommorna är högt bedömda både på fölvisningar och treårstest.

Härstamning
Flambeau har i flera bemärkelser en högintressant härstamning; europeiska topphingstar i flera led, mixen av gångartsförärvare och hingstar som lämnar både gång- och hoppförmåga. En mix som återfinns i många av dagens topphästar i sporten. Flambeau är efter Ampere, som 2015 innehar en andraplats i 3-årstesternas fadersstatistik rankad efter dressyrpoäng. Morfadern Zeoliet vann sitt bruksprov i Ermelo med 9,2 (dressyr), 9,0 (hoppning uppsuttet) och 9,5 (löshoppning). Han har producerat många Grand Prix-hästar i både hoppning och dressyr. Zeoliet har även genom åren haft höga avelsindex för både dressyr och hoppning.

Flambeau är godkänd för avel i SWB. Flambeau finns tillgänglig via FAI och den frysta sperman är av mycket god kvalitet.

Flambeau_hol

Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden