Hingstar online
10 mars 2017 08:49

For Laubry 1361

For Laubry 1361

Om "For Laubry 1361"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e For Passion D'Ive Z-Quorum de Laubry D'11. Född 2011

Ägare:
Paul Schockemöhle

Telefon:
Kontaktperson: Helena Torstensson 046-644 40, 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
http://flyinge.se

Betäckningsstation:
Språngavgift: 2.000 Sek + 6.000 Sek + moms vid 90 dagars dräktighet. Stationerad på Flyinge

Ett fyrverkeri av internationella hoppgener

En internationell nyhet som har med sig allt som man önskar hos nutidens hopphästar: Power och kapacitet, är försiktig och lättvänd, har tre bra grundgångarter med galoppen som den speciella styrkan och till det en attraktiv exteriör.

Med den fantastiska slutpoängen 8,99 poäng avslutade For Laubry i november 2015 sitt 50-dagarstest i Adelheidsdorf. Där belönades han med maximala 10 poäng för sin arbetsvilja och ridbarhet. För sin hoppförmåga fick For Laubry 9,5 poäng och för sin inställning och karaktär 9,75 respektive 9,5 poäng. Innan hingsttestet hade For Laudry en högst framgångsrik tävlingssäsong i Tyskland. På prestigefyllda platser så som Rastede, Wingst-Dobrock, Klein Roscharden, Nienburg och Damme var han vinstrik och högt placerade i unghästklasserna A, L och M.

Härstamningen är utan tvekan ett fyrverkeri av internationella hoppgener. Fadern For Passion d’Ive Z är genom For Pleasure-Quidam de Revel-Landgraf I – Rossini ur den välbekanta holsteinerstammen 4847 och är i unga år internationellt framgångsrik för Belgien med Thibaut Huyvaert och Stefan Corten. Modern Altesse van de Donkhoeve lämnade med flera hingstar framgångsrika avkommor, vilka några är framgångsrika i svår klass. Morfadern Quorum de Laubry, som är avlad med franska och hannoveranska element ur en ostpreussischer stofamilj i Belgien, var även han framgångsrik i svår klass.

Morfars fader Jus de Pomme var själv internationell hopphäst och vann OS i Atlanta 1996 med Ulrich Kirchhoff.

Moderstammen är av nederländskt ursprung med rikligt Oldenburgs inflytande i de bakre generationerna.

Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden