Hingstar online
28 mars 2017 09:34

Fürst Romancier 95338

Fürst Romancier 95338

Om "Fürst Romancier 95338"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Fürst Heinrich-Romancier. Född 2004, mörkbrun, 174 cm.

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: € 1.000,– (+ 7% moms). Tillgång: Ston som kommer till PS Flyinge är garanterade Fürst Romancier. För tillgång i övriga Sverige, var vänlig kontakta oss

En topphingstpersonlighet med magnetisk effekt över hela Europa! Den betydelsefulla Fürst Romancier står för en otrolig förärvning. Vid tyska mästerskapen för sexåriga dressyrhästar (Bundeschampionat) 2015 triumferade hans dotter Fasine som stolt segrare och i femårsklassen var tre högt placerade finalister efter Fürst Romancier.

Även bland de treåriga dressyrhästarna var han representerad i toppen. Fasine, som 2012 var segerstoet vid Oldenburgs elitstovisning, såldes för det högsta budet (1,3 miljoner euro) vid PSI-auktionen 2015 och är helsyster till de godkända hingstarna For Romance I och II. For Romance blev premiehingst 2015. Totalt har Fürst Romancier hittills lämnat 27 godkända söner och vid flertalet tillfällen berikar hans duktiga avkommor tyska mästerskapen för unga hästar, som t.ex. 2016 då Farosa PS tog brons. Även bland auktionerna är Fürst Romanciers avkommor i framkant, som 2014 då hans son Fürst Pückler såldes för högsta priset i Vechta. Tack vara de duktiga avkommorna, som i dagsläget är framgångsrika upp till svår klass, ligger Fürst Romancier i toppen på den tyska rankingen för dressyrhingstar (FN-Zuchtwertschätzung, 148 poäng).

Fürst Romancier – en championatsförärvare

Fürst Romancier var själv championatshingst och var 2009 den mest framgångsrika hingsten i sin årsklass vid VM för femåriga dressyrhästar. Vid tyska mästerskapen för unga hästar blev han tvåa i finalkvalifikationen med 9.0 för att i finalen sluta fyra precis som vid VM för dressyrhästar. Vid hingsttestet blev han belönad med högstpoängen 9.0 och 9.5 för sin ridbarhet och för sina grundgångarter.

Fadern Fürst Heinrich var själv världsmästare i dressyr för unga hästar och lämnade under sin korta tid i avelsboxen extraordinära hästar så som Woodlanders Farouche som vann världsmästerskapen i dressyr 2011, Fürstenball och Van the Man som båda blev Oldenburgs championatshingstar. Morfadern Romancier kommer från stolinjen av Dodona, som vid flertalet tillfällen varit framgångsrik vid Olympiska spelen. Som morfader till betydelsefulla hingstar (bland dem Don Romantic) har han förevigat sitt namn när det kommer till världsomspännande dressyravel.

Fürst Romancier är ambassadör för den värdefulla Oldenburg stostammen av Edoste, ur vilken det kommer 15 godkända hingstar och bland dem Exupéry som vann Bundeschampionatet och som deltog vid EM, Landjuwel Gold som tog silvermedaljen vid Bundeschampionatet, den olympiska hästen Petit Prince/Ellen Bontje, Grand Prix-vinnaren Avignon/Thomas Schmitz och den internationella svårklassegraren Questa Vittoria/Thomas Kleis.

Godkänd i: Brandenburg-Anhalt, Finland, Hannover, Italien, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen.

Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-