Hingstar online
28 mars 2017 09:42

Fürsten-Look 95424

Fürsten-Look 95424

Om "Fürsten-Look 95424"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Fürstenball-Londonderry. Född 2011, svart, 169 cm.

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: € 1.200,– (+7% moms)

Segerhingst – Länsmästare – Bundeschampion – Huvudpremievinnare. En titelsamlare i särklass: Fürsten-Look har en exceptionellt delikat exteriör med en speciell ädelhet som blir om ännu tydligare under sadel.

De tre gångarterna är av extremt bra kvalitet och hans poäng för ridbarhet är utsökta. Hans 30-dagarstest kunde inte ha bevisat detta bättre. Med en så hög dressyrpoäng som 9,41 – något som aldrig tidigare har uppnåtts – var han en tveklös segrare i sin disciplin. Fürsten-Look fick maxpoängen (10.0) för karaktär, temperament, arbetsvilja, skritt och ridbarhet. 2014 blev han segerhingst vid den tredje upplagan av ‘Oldenburger Sattelkörung’ i Vechta och 2015 Hannoveransk mästare, segrare av tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampion) och efter utvärdering av den första fölårgången även huvudpremiesegrare i Vechta.

Fürsten-Look följer helt klart i sin fader Fürstenballs fotspår – han blev i unga år premieringsvinnare, hingsttestsegrare, länsmästare, tysk mästare (Bundeschampion), vinnare i svår dressyr och 2013 årets ‘VTV-hingst’ i Vechta. Modern St. Pr. St. Lady Diamond fick tillsammans med San Amour I den godkända sonen San Severo och med Sandro Hit fick hon Bundeschampionatsdeltagaren Sardera S. Lady Diamond är helsyster med La Perla/Holga Finken, som vann Bundeschampionatet 2005 och som i sin tur är moder till Ferretti. Dessutom är Lady Diamond halvsyster till den godkända hingsten Du Moulin (NL).

Morfadern Londonderry vann hingstpremieringen, vann Bundeschampionatet och är en av de mest betydelsefulla förärvarna. 2013 blev han utnämnd till ‘Årets hingst’ i Hannover. Weltmeyer i tredje generation vann själv Bundeschampionatet, blev segerhingst vid premieringen, vann sitt hingsttest likväl som han blev utnämnd till DLG champion. Med tanke på att han har lämnat över 100 godkända söner är han en av de mäktigaste hingstarna under de senaste 20 åren. 1998 blev han utnämnd till ‘Årets Hingst’ i Hannover. Fürsten-Look härstammar ur den westfaliska stofamiljen 404/Hanny (e. Halt I-Neck-Nektar-Jubé-Meteor II) som även har lämnat de godkända hingstarna Dacapo, Levator, Pilot’s Treffer Sonnenkönig, Whitford och den framgångsrika dressyrhästen Gollywogg/Marion Henkel.

Godkänd i: Hannover, Mecklenburg, Oldenburg,  Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-