Hingstar online
10 mars 2017 08:17

Fürstenball 95412

Fürstenball 95412

Om "Fürstenball 95412"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Fürst Heinrich-Donnerhall, F -06, 172 cm

Ägare:
Paul Schockemöhle/ Lone Bøegh Henriksen

Telefon:
Kontaktperson: Helena Torstensson 046-644 40, 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
http://flyinge.se

Betäckningsstation:
Stationerad hos Schockemöhle, Tyskland. Språngavgift: € 2000,– (+7% moms)

Ett fenomen i avel och sport.

På ett sällan skådat sätt har Fürstenball satt en helt ny standard både vad det gäller sin egna karriär likväl som med sina avkommor. Han vann premieringen och hingsttestet, var länsmästare, vann tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat), blev championatshingst, har vunnit klasser på svårklass nivå och blev ”Årets hingst” 2013. 2015 låg han högst upp på den tyska avelsvärderingen (FN-Zuchtwertschätzung) – Det är näst intill omöjligt att prestera mer i så unga år!

Till det fick Fürstenball i sin första fölårgång Follow Me, som blev segerhingst i Oldenburg 2012 där han dessutom såldes för det högsta beloppet (400,000 euro).

2016 var han fader till Fürst Fabrice, som vann premieringen (såldes för 300,000 euro), och till reservsegraren (såldes för 220,000 euro) i Vechta.

Totalt har 43 söner från Fürstenball blivit godkända och ofta blivit belönade med premie och sålda för rekordpriser.

2014 härstammade tre av fyra länsmästare i Oldenburg från Fürstenball. Dottern Fünf Sterne lyckades ta en sensationell dubbelseger – hon blev inte bara länsmästare utan vann även brilliantringen vid Oldenburgs elitstovisning. Även på silverplatsen hittar vi, genom Amelie, en dotter från Fürstenball. 2015 var det Fiesta Danza och Flora de Mariposas tur att representera Fürstenball genom att ta de två första platserna vid Oldenburgs brilliantring. Flora de Mariposa och Fiesta Danza tog även guld och silver vid Oldenburgs championat och tog silver och brons vid tyska mästerskapen för unga hästar.

2016 kunde Flora de Mariposa framgångsrikt försvara länstiteln. Fior vann Oldenburgs championat för fyraåriga hingstar, var trea vid Bundeschampionatet och såldes för en stor summa vid PSI auktionen.

Fürsten-Look var en överlägsen champion i Hannover och vann tyska mästerskapen för fyraåriga hingstar plus att han blev utnämnd till huvudpremiesegrare. ”Fürstenball-festival” blev det även vid Westfalen-veckan 2015, då den godkända Fürst Magic stod som segrare och där ytterligare fyra finalister härstammade från Fürstenball.

Även i övriga avelsförbund hittar vi hans avkommor bland den absoluta toppen. 2016 blev Facilone champion i Hannover och Festina PS blev tillsammans med Anja Engelbart Bundeschampion för treåriga ston och valacker. Den danska Fürstenball-dottern Heiline’s Danciera kom fyra vid VM för unga dressyrhästar i Ermelo (NED). De första avkommorna har vunnit otaliga unghästklasser och genom detta har Fürstenball 170 poäng och ligger på plats två på den tyska avelsvärderingen 2016.

Fürstenball – ett förstklassigt förärvargeni i den aktuella dressyraveln.
Den här hingsten är ren fascination. Maximalt utrustad med en lätt elegans, smidighet och elasticitet förkroppsligar han den moderna dressyrhästen. När han som föl såldes på auktion slog han rekord med summan 110,000 euro. Han vann premieringen och segrade vid hingsttestet med sensationella 154,98 dressyrindex (16 gånger fick han 9.0 eller bättre, samt 10.0 för ridbarheten) och blev Bundeschampion som femåring 2011. Han vann Bundeschampionatet med 9.5 för sin trav och helhetsintryck, 10.0 för sin skritt och 9.0 för sin galopp och smidighet. Innan dess blev han Oldenburgs länsmästare med en poäng på 9.1.

Även 2012 bevisade han sin kvalitet när han blev högt placerad vid länsmästerskapen, Bundeschampionatet och vid VM för sexåriga dressyrhästar. 2013 vann han sin första Prix St. George. Efter en rörande ceremoni i samband med Oldenburgs parad för äldre hingstar blev han utnämnd till ”VTV Årets dressyrhingst”. Vid det tyska fölchampionatet var han fader till segerfölet och till ett annat hingstföl bland topp tio. I flera år har han lämnat fantastiska föl varav många blivit sålda för sexsiffriga belopp vid de tyska auktionerna.
Fürstenballs succé är förutsedd: Fadern Fürst Heinrich var världsmästare i dressyr. Under hans korta tid i avelsboxen lämnade han 53 godkända söner och 64 dressyrhästar som går svår klass. Den franska stolinjen från Mon Amour har även lämnat Sieger Hit som blev Oldenburgs championatshingst 2007, Hot Spot som blev reservchampion, den alltid så fascinerande Desiderio, dyra toppföl och många fler. Med dressyrhjälten Donnerhall som morfar får hans härstamning ett inslag av uppfriskande Holsteiner- och fullblodsgener.

Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-