Hingstar online
23 mars 2018 14:38

Highcruiser 1135

Highcruiser 1135

Om "Highcruiser 1135"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
A-premierad, född 2003, 168 cm, mörkbrun.

Uppfödare:
Johann v. d. Decken

Ägare:
Myrsjö Gård

Telefon:
070-476 98 73

E-post:
rostner@telia.com

Hemsida:
http://myrsjogard.snabber.se/highcruiser.asp

Betäckningsstation:
Myrsjö Gård

Bruksprov: Highcruiser fick 7 – 8 – 9 i gång under ryttare. Ridbarhet 9-9 av testryttarna. Typ 9.

I sin 30-dagarstest i Tyskland (november 2006) fick han 9,25 i ridbarhet av testryttarna och var bland de allra bästa dressyrhingstarna.
9 i lynne och nervstyrka i sitt 30-dagarsprov.

2014 Var han den hingst som hade högsta ridbarheten på sina avkommor på 3 års testet!

Att Highcruiser visat sig vara en sådan fullträff i aveln är egentligen logiskt med tanke på hans härstamning, för han bär på ett koncentrat av bästa internationella dressyrblod.

Vi vågar påstå att det inte finns många avelshingstar som har ett möderne där ALLA stona,

hela fem generationer bakåt, fått statspremie och där ALLA har lämnat godkända hingstar!

Highcruiser är en förädlingshingst som ger mycket bra typ, benställ, och rörelser till sina avkommor. Han passar till alla typer av ston. Eftersom han själv inte har Weltmeyer, Donnerhall, Rubinstein eller Florestan i sin härstamning, är han mycket intressant till ston som bär på dessa
blodslinjer och förstås även till våra klassiska svenska stostammar.

PRÄGLAD AV SIN MORFAR LAURIES CRUSADOR XX

Highcruiser är en högbent, långlinjerad hingst och nästan en kopia av sin berömda morfar Lauries Crusador xx, men med mycket bättre rörelser.
Färg, typ och utstrålning har han fått från morfar och extra ridbarhet från Hohenstein och Bolero. Han har ett mycket behagligt temperament, är trygg och arbetsvillig.

Fadern Hohenstein blev redan som 8-åring Elithingst! p g a sin säkra förärvning och år efter år ligger han i topp tillsammans med sin far Caprimond i hannoveraner- avelns typ- och dressyrindex. Hohenstein används flitigt inom många avelsförbund för att typförbättra och
utveckla ridbarheten. Han valdes till Årets Trakehner-hingst 2002. På de senaste årens trakehnerpremieringar har han också firat stora triumfer som morfar till segerhingstarna.

Modern St.Pr.St. Landung har genomfört bruksprov för ston med betyget 9 – 8 – 8 – 8 (trav-galopp-skritt-ridbarhet). Hennes helbror Linguist (premiehingst) köptes av Celle och har segrat i Intermediaire I. Mormodern St.Pr.St. Brandung gick i brilliantringen på Louis-Wiegels-Schau 1991. Ur stammen kommer ett stort antal godkända hingstar somtex Brandenburg och Louis Heslegard, som deltog i dressyr-OS i Aten 2004, Dali X och Lauries Lavandou.

Morfadern Lauries Crusador xx är det mest inflytelserika fullblodet i tysk avel idag med ett 60-tal godkända söner, bl a Longchamp, Londonderry och Laurentianer, och över 200 döttrar har fått
statspremie. Han har ett stort antal avkommor i Grand Prix-dressyr förutom ovannämnda Louis Heslegard, även Le Bo, Lesotho, Le Primeur och Little Big Man och han har gjort sig känd som en utmärkt typförbättrare. Det är sensationellt att en fullblodshingst är en så säker Grand Prix-förärvare redan med första generationens avkommor.

I Verden 2006 blev han vald till Årets Hingst inom hannoveraneraveln.

En annan sak, som glädjer oss ännu mer, är att så många uppfödare hör av sig till oss och säger att de sällan haft så påtagligt vänliga, orädda och positiva avkommor till en hingst någon gång.

Highcruiser_nr2_webb

 

 

Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-