Hingstar online
17 mars 13:27

Jabon ”Me Va”

Jabon ”Me Va”

Om "Jabon ”Me Va”"

Ras:
Lusitano

Hingstdata:
e Zorro-Suspiro. Född 2014, 169 cm.

Uppfödare:
J.M. Aristrain De La Cruiz

Ägare:
Tobbe Larsson

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/hingstar/jabon

Betäckningsstation:
Borebackar. Språngavgift 3.500 kr gäller för alla. Du betalar sedan: 90 dagars dräktighet 6.500 kr. Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser. WFFS: Inte bärare av anlaget.

Jabon är en spektakulär hingst som förbereds för de stora arenorna – hans gångarter, utstrålning, och temperament gör honom till en blivande stjärna! * Fantastisk ridbarhet * Mycket lätt för samling * Utbildad till Grand Prix* Underbart temperament* En wow känsla att rida med ett iögonfallande utseende*

Lusitanon Jabon bedömdes vara av god exteriör, med tydlig raskaraktär. Skritten är ren, aktiv, taktmässig och avslappnad. Traven är rörlig, med mycket god förmåga till samling. Den balanserade galoppen är lätt att samla. Jabon är arbetsvillig med god ridbarhet. Jabon är utbildad GP.

Jabon är lätt att älska, de som träffar honom ser hans kvalitéer och hans underbara inställning till arbete. Birgitta Kjellin, som vunnit samtliga årgångschampionat med egenproducerade hästar i dressyr samt producerat och ridit mer än 30 godkända hingstar, är en av de som lovordar Jabon. ”Jabon `Me Va´ är en hingst med underbar arbetsmoral och arbetsvilja. Har så lätt för det svåra. Ger en fantastisk känsla att rida. Är en drömhäst ” Birgitta, som dessutom har utbildat hästar till OS och World Cup samt vunnit unghästmiljonen, borde vara rätt person att veta.

Homozygot dominant extension, dvs kan ej ge röd grundfärg. Heterozygot dominant agouti dvs kan lämna både svart och brunt. Ett anlag gult, så 50 procent chans att gult nedärvs. Homozygot nd1 och kommer därmed alltid nedärva nd1 (vilttecken).

Fadern Zorro kommer ur en gedigen stam och har gett avkommor med bra typ och gång. Han har hela 10,5 i samlat gångartsbetyg och 10,5 i allmänt intryck. Mödernet är utställningsmeriterat.

Morfar Suspiro, en av Portugals tongivande hingstar, har 9 i samlat gångartsbetyg och 10,5 i allmänt intryck. Suspiro har 126 avkommor. Mormorsfar Pino har 9 i gångarter och 10,5 i allmänt intryck.

Jabon är godkänd i AES och kan registreras i bilaga till flera grundstamböcker, ex. SWB (grå papper).

Jabon_2022_2

Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden