Hingstar online
28 mars 2017 10:02

Kannatol 1323

Kannatol 1323

Om "Kannatol 1323"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Kannan-Stakkatol. Född 2013, skimmel, 168 cm.

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: Språngavgift: 2.000 Sek + 6.000 Sek + moms vid 90 dagars dräktighet. Stationerad på Flyinge.

Ett kraftpaket med en dynamisk galopp i uppförsbacke och ett språng i världsklass – hans manér, teknik och kapacitet övertygar även de mest kräsna.

Ett kraftpaket med en dynamisk galopp i uppförsbacke och ett språng i världsklass – hans manér, teknik och kapacitet övertygar även de mest kräsna. Kannatol är ett barn från berömda föräldrar: Fadern Kannan var själv internationellt framgångsrik med Francois Mathy jun. och Michel Hécart, har lämnat över 200 internationella hopphästar som bland andra OS guldmedaljören Nino des Buissonnets/Steve Guerdat (SUI) och är sedan åratal i toppgruppen på WBFSH världsrankinglista över hoppförärvare.

Modern Stalognia var framgångsrik i medelsvåra unghästklasser och såldes som den absolut dyraste hästen vid PSI-auktionen 2015 när hon gick under klubban för 1,7 miljoner euro. Morfadern Stakkatol var vinstrik i svår klass och vid de senaste tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) var han starkt representerad med flera framgångsrika avkommor. De äldsta avkommorna är nu vinstrika och har framstående placeringar i svår klass. Även 2014 var en Stakkatol-son den dyraste hästen vid PSI-auktionen och det var Bundeschampionats finalisten Stalando. Mormodern Chalanda (alias Bolognia) var internationellt vinstrik med Philip Houston.

Chacco Blue som vi hittar i tredje generation var högt placerad i två Bundeschampionats finaler och därefter segerrik i internationella Grand Prix-klasser med Alois Pollmann-Schweckhorst och Andreas Kreuzer. Bland annat vann han Neumünster Grand Prix 2012 och var trea i prestigefyllda Aachen Grand Prix innan han tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt. Chacco Blue har lämnat över 30 godkända söner och 269 hästar som är framgångsrika i svår klass. Tillsammans har hans avkommor vunnit mer än 2 miljoner euro och gett Chacco Blue plats åtta på WBFSH världsrankinglista över hoppförärvare 2016.

Kannatol har i sin härstamning tio generationer hingstar från Stuteri Schockemöhle och representerar stofamiljen 710/Mirakel (e. Monitor xx), som har gett sex godkända söner – Chatender (SWE, Oldenburg), Cool Magic I och II, Grenadier, Landino och Santana Hit, likväl som den internationellt framgångsrika hopphästen Boy 14 (alias Boysie) som tävlade med Karsten Huck (GER), Robert Smith (GBR) och David Bowen (GBR). Kannatol användes flitigt i avelsboxen under 2016 och väntar 2017 en stark första fölårgång.

Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-