Karmel van de Watering 1332

Om "Karmel van de Watering 1332"
Ras:
Varmblodig ridhäst
Hingstdata:
e Diamant de Semilly - Quick Star (SF). Född 2010, 166 cm. WFFS: Inte bärare av anlaget.
Uppfödare:
Marcel Broeckx
Ägare:
Lövsta Stuteri AB
Telefon:
0760-12 11 12, Lövsta Stuteri
E-post:
semin@lovstastuteri.com
Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/seminstation/hingstar/
Betäckningsstation:
Karmel van de Watering finns tillgänglig via fryst sperma. Pris: Språngavgift 3.500 kr gäller för alla. Stoägaren väljer därtill antingen alternativ 1: 7.000 kr vid 90 dagars dräktighet eller alternativ 2: 8.500 kr vid levande föl. Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.
Karmel van de Watering 1332
Söker du ridbarhet, gott temperament och hoppförmåga i kombination med förärvningssäker, internationell prestationshärstamning stavas det Karmel van de Watering.
”Karmel van de Watering är en otrolig hoppbegåvning. Det är en sak att ha talangen, en annan att ha bevisat det!”/Jens Fredricson
Karmel van de Watering var den högst bedömda hopphingsten vid bruksprovet 2016. Han bedömdes hoppa med god rytm och balans. Dessutom ansågs han ha en snabb reaktionsförmåga, en god spänst, bra framåtbjudning och ryggverkan. Temperamentet framhölls genom omdömena ”samarbetsvillig, orädd, sansad och energisk”. Testryttarna var mycket förtjusta i honom och bedömde honom vara en riktig framtidshäst.
Karmel van de Watering var i final i unghäst-VM för 5-åringar 2015 med sin ryttare Nick Vrins. Han låg i ledning inför den tredje och sista omgången av belgiska Pavo Cup för hopphästar innan försäljningen till Sverige i februari 2016. Under 2016 levererade han med sin nya ryttare Jens Fredricson fina rundor upp till 140-hoppning och har bland annat en fjärdeplats i Breeders Trophy för 6-åriga hästar. Under 2017 har ekipaget placeringar till och med internationell tvåstjärnig klass. Under senhösten 2018 kom Karmel van de Watering igång med tävlandet igen och han inledde 2019 med att vara femma i Riders League 140-finalen på Strömsholm. Under hösten 2019 gjorde ekipaget säkra rundor i 150-hoppning. I februari 2020 vann ekipaget den stora GP:n under Norwegian Horse Festival i Lilleström. Ett par veckor senare var det dags igen för vinst i trestjärnig GP i Herning!
Karmel van de Watering ingår i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram för fem- till åttaåriga hästar, ”Svensk Hoppsport 2025”.
Karmel van de Waterings far Diamant de Semilly, riden av Eric Levallois, vann lagguld vid VM 2002 och var även nionde placerad individuellt. Året därpå erövrades lagsilvret vid EM och hingsten har otaliga Grand Prix-segrar på sin meritlista. Han var 2004 uttagen till OS, men en skada satte stopp för deltagande. Diamant de Semilly hade en exceptionell karriär mycket tack vare sin goda teknik och sitt scope, egenskaper han i hög grad nedärver. Diamant de Semilly är etta på världsrankingen över de bästa avelshingstarna i hoppning (WBFSH). Han har ett stort antal avkommor i svår klass och har lämnat över 70 godkända söner.
Mödernet är prestationsstarkt med snabba generationsväxlingar. Karmel van de Watering är Samba des Etisses första föl, mormor sattes också tidigt i avel och därför återfinns hästar med meriter upp till internationell Grand Prix först i tredje och fjärde led på mödernet. Mormorsmor har två godkända söner, hon är även mormor till Quetam des Etisses som startade i VM 2014. Mödernelinjen har lämnat den godkända hingsten Prince d´Incoville, som med Hervé Godignon tävlade internationell Grand Prix.
Morfar Quick Star (Meredith Michaels) tävlade själv på högsta nivå och producerade briljanta tävlingshästar, exempelvis Big Star (Nick Skelton), Orient Express HDC (Patrice Delaveau) och Star Power (Ian Millar). Morfarsmor Stella har lämnat världscup-deltagaren Olisco.
Mormorsfar Quidam de Revel har, riden av Hervé Godignon, ett lagbrons och en individuell fjärdeplats i OS 1992. Quidam de Revel är en stark producent av svårklasshästar och han hade exempelvis tio startande avkommor vid VM 2002. Han har åtskilliga godkända söner runt om i Europa och i Sverige återfinns Avon 1177 och Elit-premierade Quite Easy 958.
Karmel van de Watering är godkänd i SWB, Oldenburg och Zangersheide.
Följ Ridsport på