Hingstar online
17 april 15:31

Klifton 1329

Klifton 1329

Om "Klifton 1329"

Hingstdata:
e Floricello - Briar (SWB). Född 2012, 168 cm. Tillgänglig via AI, TAI

Uppfödare:
Anette Syrén

Ägare:
Anette Syrén

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
emma.rost@lovstastuteri.com

Hemsida:
http://www.lovstastuteri.com/seminstation/hingstar/klifton/?

Betäckningsstation:
Lövsta Stuteri Seminstation

Klifton är av genuin svensk stam på mödernet. Både far och morfar har genom sina avkommor bevisat att de är förärvare av framstående gångartshästar.

”Klifton har en mycket naturlig fallenhet för samling. Han har en fantastiskt bärig och balanserad galopp med stort register.”
Bo Jenå

Klifton var bruksprovstvåa med provets enda 10:a, som han erhöll för sin galopp. Totalpoängen var 8,8 för gångarterna, som alla bedömdes vara mycket rörliga med en fin bärighet och balans. Testryttarna berömde hans fantastiska galopp och stora talang för samling. Kliftons trevliga temperament och ridbarhet poängterades, samtidigt som gångarterna bedömdes vara i mycket god rytm och uppförsbacke.

Klifton utmärkte sig redan som treåring då han med dubbeldiplom segrade vid sitt treårstest. Han var sedan tredjeplacerad på treårschampionatet på Breeders med fina 86,60%. Under våren 2017 var Klifton tvåa i FEI finalprogram för femåriga hästar på Strömsholm. Han var sedan i final i både Falsterbo och Breeders Trophy. Klifton representerade förtjänstfullt Sverige vid unghäst-VM med två jämna starter.

Avkommorna har visat sig få den fantastiska galoppen, med tryck och bärighet. De har alla visat jämna, mycket goda grundgångarter och är av en modern, god typ.

Fadern Floricello, vice världsmästare i unghäst-VM för 5-åringar 2013, var 2015 års stjärnskott på gångartssidan i fadersstatistiken från 3-årstesten. Han toppade då faderstatistiken, men ligger fortfarande mycket bra till i toppen av listan, vilket visar på styrka i förärvningen, även när kullarna avkommor blir större. Han ligger jämt och högt för alla gångarterna, liksom för typ.

Floricello var reservchampion i Oldenburg 2010, där han lovordades både för sin exteriör och sina utmärkta gångarter. Vid unghäst-VM för 5-åriga hästar erhöll han toppoängen 9,8 för galopp, 8,8 för trav och 8,0 för skritt. Floricello är efter topphingsten Florencio, som vunnit unghäst-VM två gånger. Floricellos mor har flertalet avkommor i svår klass och i mödernet återfinns flertalet statspremieston, svårklasshästar och två godkända hingstar.

Modern Kabri är ett diplomsto, som elitpremierades 2015 på endast fem avkommor. Tre av avkommorna har fått diplom på treårstestet, medan de kvarvarande två ännu var för unga för att visas. Helsystern Kirri är AB-premierad och har lämnat Kemely, Kungakannan-vinnare 2012, som har flertalet placeringar i S:t Georges.

Morfar Briar är med Jan Brink i sadeln trefaldig olympisk deltagare, silvermedaljör EM 2003, bronsmedaljör både individuellt och lag 2005, vinnare av Grosse Preis i Aachen 2005, deltagit i åtta världscupfinaler och han innehar rekordet för flest vunna SM-guld i dressyr, sammanlagt sju guld. Briar har, förutom att ha lämnat otaliga Grand Prix-hästar i dressyr, avkommor som presterat väl i unghästchampionaten. Han har även avkommor som tävlar i hoppning.

Klifton är godkänd i SWB.

Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-