Hingstar online
6 mars 2019 12:41

Liberace for U 1394

Liberace for U 1394

Om "Liberace for U 1394"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Dante Weltino OLD-Underworld xx. Född 2015, 172 cm.

Uppfödare:
Ugglarps gård AB

Ägare:
Lövsta Stuteri

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
http://www.lovstastuteri.com/seminstation/hingstar/liberace-for-u/?namefilter=liber

Betäckningsstation:
Lövsta Seminstation

Liberace for U 1394
Liberace for U fick 80,8 på unghästtestet. Han hade 8,20 i sitt 14-dagarsprov i Schlieckau i september 2018 och 7,72 på sportprovet i Verden i februari 2019. Han bedömdes under det svenska bruksprovet vara en ädel, högställd och långlinjerad hingst. Liberace for U har en vägvinnande, rytmisk, framåtgripande och energisk skritt. Traven är taktmässig, aktiv, bärig och elastisk. Galoppen är bärig, energisk och välbalanserad. Han har bra register i samtliga gångarter. Han bedömdes av testryttarna vara oerhört samarbetsvillig, sympatisk, med mycket fin ridbarhet och tre fina gångarter.

Fadern Dante Weltino har med Therese Nilshagen i sadeln tagit lagbrons vid EM 2017 och var samma år fyra individuellt. Vid VM 2018 placerade sig ekipaget på tionde plats individuellt och på en fjärde med laget. Dante Weltino valdes 2014 ut till ”Årets häst” i Oldenburg. Dante Weltino är en populär förärvare, vars avkommor rönt stor framgång var de än har visats.

Modern, fullblodsstoet Under Action köptes in vid sex års ålder till Ugglarps Stuteri. Hon reds i ett par år och blev sedan snabbt ELIT-premierad på endast fem avkommor. Första fölet, Milwaukee, e. Emmerton fick diplom på treårstestet. Han såldes sedan på hopphästauktionen till familjen West för 320 000 kronor och vann året därpå fyraårschampionatet i hoppning. Därefter kom fyra avkommor efter Bocelli. Bossanova for U med placeringar i Prix St Georges. Crescendo for U har fått dressyrdiplom och har startat lätt fälttävlan och medelsvår dressyr. Domingo for U belönades med klass 1 på treårstestet, men fick tyvärr avlivas på grund av skada. Evita for U fick 50 poäng på treårstestet och vann sedan Kungakannan. Evitas första föl såldes till Danmark på SWB Elitfölauktion för 280 000 och har nu startat medelsvår dressyr. Ytterligare en avkomma är såld till USA via auktionen. Gloria for U (e. Zuidenwind) fick tre föl innan hon såldes som ridhäst. Hon har startat medelsvår dressyr. Imagine for U (e. Cohiba) tävlade 1 m som fyraåring och har därefter fått föl, 2018 ett stoföl  fick 84,3% med bland annat 9 på galoppen. Kingdom for U (e. Furst Romancier) blev fyra i fyraårschampionatet på Breeders 2018.

Morfar Underworld var 1989 den högst rankade treåriga fullblodshästen i Skandinavien. Han är vinnare av norskt Derby och har goda löpresultat. Av 17 starter vann han åtta, var andraplacerad två gånger och har en tredjeplacering.

Under Actions syster Pagosa Springs fick dubbeldiplom som treåring och har sedan gått i aveln. Mormodern Pride Princess har lämnat en avkomma som belönats med diplom i både
gångarter och hoppning. Hon är även mormor till ELIT-stoet Wounder, som gått i avel hos Ulrika Jacobs och Wounders syster Texas Ros (Maud och Hans Dellings stamsto). Fler framgångsrika ston återfinns längre bak i mödernet, bland annat ston som använts i avel i Tyskland.

WFFS: Inte bärare av anlaget.

Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden