Hingstar online
15 mars 2021 15:58

Oneofakind OM 1430

Oneofakind OM 1430

Om "Oneofakind OM 1430"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
Född 2018, 166 cm, e Total Hope u Zarella (50) SWB mf Blue Hors Zack. WFFS: Inte bärare av anlaget.

Uppfödare:
Oneinamillion Horses AB

Ägare:
Oneinamillion Horses AB

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/hingstar/onofakind-om-1430

Betäckningsstation:
Lövsta Stuteri. Språngavgift 3.500 kr gäller för alla. Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt: 90 dagars dräktighet 5.000 kr. Levande föl 6.500 kr. Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser. WFFS: Inte bärare av anlaget.

Oneofakind OM ansågs på bruksprovet vara välutvecklad och maskulin, med en välansatt, välvd hals. Han bedömdes ha en rörlig, vägvinnande och energisk skritt. Traven är lätt, aktiv och elastisk.

Under ryttare bedömdes skritten vara lätt, rörlig, taktmässig, med bra energi, gott övertramp och naturlig lösgjordhet. Traven bra energi, steglängd och naturlig lösgjordhet. Galoppen är taktmässig, välbalanserad, med bra energi och god steglängd samt bärighet. Gångartsbetygen blev; skritt 9,0, trav 8,0 och galopp 8,5. Oneofakind OM ansågs vara harmonisk, positiv och avspänd under ryttare.

Oneofakind OM hoppar även väl, under bruksprovet bedömdes han hoppa med god framåtbjudning, rytm och benteknik. Han är samarbetsvillig, orädd och hinderklok.

Fadern Total Hope är unghäststjärnan som med framgång klättrat upp i klasserna. Han vann som femåring SWB Stallion Trophy, vann i Falsterbo som sexåring och var samma år vinnaren av lilla finalen i unghäst-VM. Året efter, som sjuåring, var Total Hope tredjeplacerad i unghäst-VM och vann Nürnberger Burg Pokal. Han har flera vinster upp till och med Grand Prix som åttaåring under 2020. Total Hopes föräldrar behöver knappast presenteras mer än vid namn, han är efter legenden Totilas och modern Weihegold har haft enorma framgångar under Isabell Werth.

Modern Zarella kommer ur en riktig dressyrstofamilj, nämligen familj nummer 50. Mormodern Ravella, diplomsto, har lämnat en diplomavkomma och en avkomma med placeringar i medelsvår dressyr. Mormorsmor Flamkella, diplom och elit, har lämnat hela 20 avkommor. Åtta av dessa är diplomhästar, ett sto är A-premierat och två är elitston. De fem helbröderna efter Napoleon, Amiral 764, Bombay 898, Nobless, Cambay och Bronx har alla segrar och placeringar i Grand Prix dressyr. De två förstnämnda är godkända hingstar och Amiral har tillsammans med Kyra Kyrklund och Pether Markne representerat Sverige i mästerskap.

Oneofakind OM är premierad i SWB till och med 2023.

Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden