Hingstar online
12 mars 2021 14:38

Quercus 1415

Quercus 1415

Om "Quercus 1415"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
Född 2015, e Quaterback-Quaterman u Delight. WFFS: Inte bärare av anlaget.

Uppfödare:
Per-Arne Persson

Ägare:
Yvonne Österholm

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com

Betäckningsstation:
Lövsta Stuteri. Språngavgift 3.500 kr, gäller för alla. Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt: 90 dagars dräktighet 5.500 kr. Levande föl 7.000 kr. Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser. WFFS: Inte bärare av anlaget

Quercus bedömdes under det svenska bruksprovet vara en ädel, välproportionerlig hingst med litet uttrycksfullt huvud. Han har en energisk och taktmässig skritt. Traven är lätt, aktiv och framåtgripande trav, väl undersatta bakben. Galoppen är rytmisk, lätt och spänstig. Quercus berömdes av testryttarna för sin samarbetsvilja och ridbarhet.

Quercus tävlade med framgång som femåring under 2020 med ägaren Yvonne Österholm i sadeln. Säsongen avslutades med en finalplats i Breeders Trophy. Ekipaget var även uttaget till sista mönstringen inför unghäst-VM, ett VM som sedan ställdes in på grund av pandemin.

Quercus tillhör stofamilj F2 (Spinda-familjen), med ursprung från Hannover. Stofamiljen har gett mängder med framstående sporthästar i både dressyr och hoppning.

Fadern Quaterback vann Bundeschampionat för 3-åriga hingstar i Warendorf 2006 med bland annat 10 på galoppen och 10 i ridbarhet av båda testryttarna. Han blev också bästa dressyrhingst i sin 30-dagarstest i Neustadt/Dosse samma år. Quaterback har tävlat sparsamt genom åren, då han har använts mycket i aveln. Quaterbacks far Quatermann blev bästa hingst vid sitt 30-dagarsprov och har segrar i svår dressyr. Quaterbacks möderne är mycket prestationsstarkt med många godkända hingstar och fina tävlingshästar.

Modern Delight är elitpremierad och har tilldelats Familjen Tatis Anderssons hederspris som framstående avelssto. Hon fick diplom som treåring och placerades fyra på rikssto. Hon har lämnat sju avkommor med diplom. Sonen Quarton har segrat i Breeders Trophy, har meriter från unghäst-VM och internationell Grand Prix dressyr. Dottern Diamond Rose vann 3-års testet i Plönninge 2008 med 50 poäng och blev fyra i rikssto. Dorette (u. Delight) vann 3-årstestet i Osby med 51,5 p och har varit placerad i Svenskt Avel och Sportchampionat som 3-, 4- och 5-åring. Dottern Diod (helsyster till Demand) fick både hopp- och gångartsdiplom på 3-årstestet och vann rikssto och därmed den åtråvärda kungakannan. Diod har deltagit i Falsterbo, unghäst-VM och Breeders Trophy flertalet gånger. Delight har även lämnat Quarton som har deltagit i tre unghäst-VM (som 5-, 6- och 7-åring). Quarton har vunnit Breeders Trophy som 6- och 7-åring och tävlar nu framgångsrikt i Grand Prix. Sonen Demand 1344 har varit framgångsrik i unghästchampionaten och deltagit i unghäst-VM.

Morfadern Don Schufro är en levande legend, tio gånger har han varit nummer ett i det tyska dressyrindexet för hingstar och högt rankad i flera år på WBFSH´s rankinglista över dressyrhingstar. Han var bronsmedaljör i OS i Hongkong 2008. Weihegold OLD, nuvarande världsettan i dressyr, är en av hans mest kända avkommor. Mormor till Quercus är det framstående elitstoet Marlén. Marlén gav 15 föl, varav nio exporterades, tre blev godkända hingstar, tre ston fick elitutmärkelse, tre tävlade svår dressyr och två tävlade svår klass i körning par och fyrspann. I tredje led återfinns Mowgli med meriter i svår internationell hoppning.

Quercus är godkänd i SWB.

Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden