Hingstar online
14 april 2023 15:45

Racoon 1491

Racoon 1491

Om "Racoon 1491"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Hero - De Niro. Född 2017, 170 cm. WFFS: Inte bärare av anlaget.

Uppfödare:
Arjan Bekkers, Hengstenh Den Horrn.

Ägare:
Lövsta Stuteri AB

Telefon:
0760-12 11 12, Lövsta Stuteri

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift 3.500 kr. Dräktighetsavgift 6.500 kr. Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser. För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg eller semin på Flyinge läs mer på vår hemsida.

Racoon, riden av Franka Loos, blev i finalen för femåringar vid unghäst-VM 2022 femma med totalt 8,82 poäng (8,5 för skritt, 9 för trav, 8,6 för galopp och 9 för lösgjordhet och framtidsutsikter). Efter UVM förvärvades han till Lövsta. Han bedömdes vid det svenska bruksprovet (exteriörpoäng 43) vara långlinjerad och harmonisk, med 9 poäng på både typ samt huvud, hals och bål samt 8 på benen. Han har en lätt och aktiv trav, som är väl undersatt. Racoon fick 8,5 poäng för både sin skritt och trav.

Efter UVM, där Racoon startade för BWP, förvärvades han till Lövsta.

Han bedömdes vid det svenska bruksprovet (exteriörpoäng 43) vara långlinjerad och harmonisk, med 9 poäng på både typ samt huvud, hals och bål samt 8 på benen. Han har en lätt och aktiv trav, som är väl undersatt. Racoon fick 8,5 poäng för både sin skritt och trav.

Racoon är premierad i SWB och godkänd i BWP, Hannover, Oldenburg, Westfalen och Selle Francais.

De första avkommorna är lätta och eleganta med mycket mekanik.

Racoons far Hero är godkänd i BWP och AES och tävlar upp till lilla rundan nationellt. Modern Sarina har en godkänd halvbror i Landeur och en halsyster Tarina med meriter upp i Grand Prix. Hon har lämnat flertalet tävlingshästar i både hoppning och dressyr.

Sarinas mamma Barina har lämnat många dressyrhästar, där den mest namnkunniga är Tarina, riden av Katja Gevers. Barina är också mormor till KWPN-hingsten, tvåfaldiga Pavo Cup-vinnaren Imposantos (riden av Bart Veeze) och mor till Untouchable (160-hoppning med Leon Thijssen). Untouchable som i sin tur bland andra har lämnat den fenomenala Explosion W, OS-guldmedaljören från Tokyo 2021 riden av Ben Maher. Från mödernet härstammar också Grand Prix-hästen Ideal (Sven Rothenberger).

Farmor Saranka V är helsyster till den belgiska Grand Prix-hästen Aranco V, riden av Isabel Cool. Ur denna prestationslinje kommer också Grand Prix-hästen Raranko, flera lilla rundan hästar i dressyr och hopphästen Varanka SFN (riden av Timothy Hendrix).

Morfar De Niros inflytande över den moderna dressyraveln är väl känt, ättlingarna är ridbara och har lätt för de svåraste rörelserna.

Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden