Hingstar online
28 mars 2017 08:01

Sankt Erik II 1265

Sankt Erik II 1265

Om "Sankt Erik II 1265"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
Johnson-Weltmeyer. F 2009, 168 cm. WFFS: Inte bärare av anlaget.

Uppfödare:
Forty Invest AB

Ägare:
Lövsta Stuteri

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
http://www.lovstastuteri.com/seminstation/hingstar/sankt-erik-ii-1265/?

Betäckningsstation:
Lövsta Seminstation. Pris: Språngavgift 3.500 kr gäller för alla. Stoägaren väljer därtill antingen alternativ 1: 5.000 kr vid 90 dagars dräktighet eller alternativ 2: 6.000 kr vid levande föl. Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

Sankt Erik II 1265
Bruksprovsvinnaren i dressyr 2013 Sankt Erik II, går från klarhet till klarhet. Sankt Erik II har lätt för de allra svåraste rörelserna, vilket gör honom till en stor talang för Grand Prix-dressyr.

”Jag är säker på att Sankt Erik II kommer att bli en riktigt bra Grand Prix-häst! Se hur lätt han är i fronten, med en medfödd talang för samling. Han är byggd som en dressyrhäst – uphill. Sankt Erik II har dessutom utmärkt blod på mödernet, Weltmeyer, som i regel förärver stark rygg och mycket bra påskjut.”
Therese Nilshagen

Sankt Erik II är en välutvecklad, maskulin hingst med en ren avspänd skritt, en taktmässig välbalanserad och elastisk trav. Galoppen är rytmisk, bärig och elastisk med lätt för samling. Hans samarbetsvilja och positiva inställning premierades redan under bruksprovet då testryttarna gav honom poängen 9,0-10,0 och omdömen såsom; lätt att reglera i olika gångarter, tre bra gångarter och mycket bra ridbarhet.

Ridbarheten och temperamentet talar ett tydligt språk genom Sankt Erik II:s tävlingskarriär så här långt. Sankt Erik II var placerad i Breeders Trophy 2013 och Scandinavian Open 2014, deltog i unghäst-VM 2014 samt vann hingstklassen under bruksprovet 2015. Under 2015 var han femteplacerad i Scandinavian Open, placerad i lilla finalen i unghäst-VM, andraplacerad i både Breeders Trophy och Öppna Championatet och trea i Champion of the Winners under SIHS. Som 7-åring deltog Sankt Erik II återigen i unghäst-VM, med toppnoteringen 70.88% och avslutade därefter tävlingsåret 2016 med finaldeltagande i Breeders Trophy för 7-åringar.

Under våren 2018 har Sankt Erik II tävlat med Caroline Darcourt i sadeln upp till Intermediaire I. Bland annat placerade sig ekipaget på en andra plats med 70,88% på Djurgårdens Ridklubb.

Gemensamt för avkommorna är ett uttrycksfullt, vackert huvud och ett mycket gott temperament. Även de genuina gångarterna nedärvs, 2016 års vinnare av Lövsta Future Star var efter Sankt Erik II.

Fadern Johnson segrade 2005 vid den holländska hingstpremieringen, var finalist i unghäst-VM 2007 och tävlar framgångsrikt i internationell dressyr. Vid World Cup-finalen 2014 var han åttonde placerad med Hans Peter Minderhoud och ekipaget tog lagbrons i dressyr samma år. Ekipaget var nia individuellt och fyra i lag i OS 2016. Johnson anses mycket ridbar, med ett gott temperament och enligt KWPN´s avelsvärderingsnämnd sätter han även sin prägel på avkommorna med ett välutvecklat framparti, rejäl manke och välvd hals.

Morfar Weltmeyer är en stämpelhingst som lämnat otaliga framstående dressyrhästar. Han rankades 2004 som den tredje bästa fadershingsten i internationell dressyr och hade 2005 ett tyskt dressyrindex på 152, med en säkerhet på 99 %. Weltmeyer har över 70 godkända söner och vad gäller både kapacitet och temperament för dressyr präglar han sina avkommor starkt.

Mormors far Amiral 764 tävlades internationellt med framgång av Kyra Kyrklund och sedermera Pether Markne. Amiral deltog i OS i dressyr med båda dessa ryttare.

Modern Weuchette fick gångartsdiplom som treåring och deltog i Svenskt Avel och Sportchampionat såväl som 3-, 4- och 5-åring. Hon startade dessutom i Scandinavian Open som 5-åring. Weuchette är AB-premierad och har 143 i avelsindex i dressyr. Sankt Erik II är hennes första avkomma. Mormodern Mouchette fick prestationsdiplom som fyraåring och är AB-premierad.

Sankt Erik II är godkänd i SWB, Hannover och Oldenburg.

 

 

Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden