Hingstar online
10 april 10:15

Sankt Erik II 1265

Sankt Erik II 1265

Om "Sankt Erik II 1265"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
Född 2009, 168 cm e Johnson-Weltmeyer. WFFS: negativ.

Uppfödare:
Forty Invest AB

Ägare:
Lövsta Stuteri AB

Telefon:
Lövsta Stuteri

E-post:
stjarnborg@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/hingstar/sankt-erik-ii-1265

Betäckningsstation:
Lövsta-Stjärnborg. Läs mer om våra betalningsvillkor här: https://www.lovstastuteri.com/stjarnborg/priser-villkor-1/allm%C3%A4nna-villkor

”Jag är säker på att Sankt Erik II kommer att bli en riktigt bra Grand Prix-häst! Se hur lätt han är i fronten, med en medfödd talang för samling. Han är byggd som en dressyrhäst – uphill. Sankt Erik II har dessutom utmärkt blod på mödernet, Weltmeyer, som i regel förärver stark rygg och mycket bra påskjut.”
— Therese Nilshagen

Bruksprovsvinnaren i dressyr 2013 Sankt Erik II har lätt för de allra svåraste rörelserna, vilket gör honom till en stor talang för Grand Prix-dressyr.

Sankt Erik II är en välutvecklad, maskulin hingst med en ren avspänd skritt, en taktmässig välbalanserad och elastisk trav. Galoppen är rytmisk, bärig och elastisk med lätt för samling.

Hans samarbetsvilja och positiva inställning premierades redan under bruksprovet då testryttarna gav honom poängen 9,0-10,0 och omdömen såsom; lätt att reglera i olika gångarter, tre bra gångarter och mycket bra ridbarhet.

Ridbarheten och temperamentet talar ett tydligt språk genom Sankt Erik II:s tävlingskarriär så här långt. Sankt Erik II var placerad i Breeders Trophy 2013 och Scandinavian Open 2014, deltog i unghäst-VM 2014 samt vann hingstklassen under bruksprovet 2015. Under 2015 var han femteplacerad i Scandinavian Open, placerad i lilla finalen i unghäst-VM, andraplacerad i både Breeders Trophy och Öppna Championatet och trea i Champion of the Winners under SIHS. Som 7-åring deltog Sankt Erik II återigen i unghäst-VM, med toppnoteringen 70.88% och avslutade därefter tävlingsåret 2016 med finaldeltagande i Breeders Trophy för 7-åringar.

Under våren 2018 har Sankt Erik II tävlat med Caroline Darcourt i sadeln upp till Intermediaire I. Bland annat placerade sig ekipaget på en andra plats med 70,88% på Djurgårdens Ridklubb. Sankt Erik II vann i maj 2019 debuten i Intermediaire IB med 69,9%. Under 2019 har Sankt Erik II tävlat framgångsrikt i Intermediaire II. Januari 2020 debuterade Sankt Erik II Grand Prix i Wellington.

Här kan du läsa mer om Sankt Erik II:
https://www.lovstastuteri.com/hingstar/sankt-erik-ii-1265

Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden