Hingstar online
27 mars 2017 12:41

Total Hope 1307

Total Hope 1307

Om "Total Hope 1307"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Totilas-Don Schufro. Född 2012, svart, 162 cm

Uppfödare:
Christine Arns-Krogmann

Ägare:
äg. Paul Schockemöhle Pferdehalt. GmbH

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: 2.000 sek + 8.000 sek + moms vid 90 dagars dräktighet. Stationerad på Flyinge

Total Hope har ett väldigt passande namn och blev 2016 Bruksprovsvinnare vid den svenska premieringen på Flyinge. Med en fantastisk ridbarhet övertygar han med sina elastiska grundgångarter. Hans första fölårgång består av ädla, långbenta föl med en förstklassig rörelsemekanik.

En toppmodern sportatlet.

Total Hope förkroppsligar en toppaktuell härstamning: Fadern Totilas revolutionerade dressyrsporten de senaste åren – han var dubbel europeisk mästare i Windsor 2009, vann tre guldmedaljer vid VM i Lexington 2010 och slog flera världsrekord. 2014 vann han Grand Prix Special vid CHIO Aachen med Matthias-Alexander Rath. Redan vid första fölårgången lämnade Totilas 16 godkända söner, varav flera blev premiehingstar.

Modern Weihegold var segersto vid Oldenburgs elitstovisning 2008 och riden av Beatrice Buchwald klassas hon som Tysklands mest lovande Grand Prix-häst. 2013 segrade hon i ‘Nürnberger Burgpokal ‘-finalen i Frankfurt, ett år senare vann hon på samma ställe Louisdor priset för potentiella Grand Prix-hästar och är nu på frammarsch i Grand Prix-klasser. Hon ses som ett hopp för OS i Rio. Betäckt med Sir Donnerhall I lämnade hon tidigare den godkända sonen Sir Weibach. Weihegold är en dotter från Don Schufro som i åratal var den ledande hingsten på den tyska avelsvärderingen i dressyr. Han var internationellt vinstrik i Grand Prix och 2008 vann han lagbrons i Hongkong för Danmark.

Morfars fader Sandro Hit var världsmästare för unga hästar samt tysk mästare för unga hästar (Bundeschampion) och gjorde sig tidigt ett namn som stämpelhingst i dressyraveln. Han har hittills lämnat över 180 godkända söner. Över 100 döttrar har fått ‘staatsprämie’ så som t.ex. Silberaster som 2006 vann regionmästerskapen i Oldenburg likväl som Bundeschampionatet. Genom Oldenburgs förärvarlegender Figaro och Vollkorn xx leder de moderliga rötterna till stofamiljen från Weissena (e. Folkert-Golengel usw.). Till den linjen hör 33 godkända hingstar så som bland andra Canaster I och II, D’Amour (Neustadt, framgångsrik i Grand Prix), Dartagnan (Dillenburg), Vivaldi, Falstaff, Inselfürst, Bordolino, Top of Class (bruksprovsvinnare), Triumphator (bruksprovsvinnare Oldenburg 1985), Good Future (premiehingst 1986 i Sverige) och Friesengeist (premiehingst 1980, Bundeschampion för tyska hopphästar 1983 och senare framgångsrik i Nederländerna och USA med Michael Matz – då kallad Heisman).

Godkänd i: Sverige

Totalhope_2

Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-