Hingstar online
18 mars 2020 16:57

Uncanto Di Villagana 1290

Uncanto Di Villagana 1290

Om "Uncanto Di Villagana 1290"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Canturo - Acord II. Född 2005, 167 cm. Uncanto di Villagana är fri från WFFS.

Uppfödare:
Villagana Agricola Di Zorzan A

Ägare:
Lövsta Stuteri AB

Telefon:
0760-12 11 12, Lövsta Stuteri

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/seminstation/hingstar/

Betäckningsstation:
Uncanto di Villagana är stationerad på . Pris: Språngavgift 3500 kr gäller för alla. Stoägaren väljer därtill antingen alternativ 1: 6000 kr vid 90 dagars dräktighet eller alternativ 2: 7000 kr vid levande föl. Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser. Fryst semin finns tillgänglig för uppfödare i EU. För pris - kontakta oss.

Uncanto di Villagana – med prestationshärstamning och av en synnerligen toppmodern sporthästmodell. Levererar resultat efter resultat i hetluften i Europa. Uncanto di Villagana är elitpremierad i BWP.

“Uncanto di Villagana is a very competitive stallion, who jumps in an easy way and show scope also in the bigger classes. Everything looks so easy for him.”
Eric van der Vleuten

Prestationer
Uncanto di Villagana 1290 godkändes som prestationshingst i SWB 2014 med omdömen som ”en riktigt bra häst för framtiden” och ”stor kapacitet, hoppar upp sig fint och vill framåt hela tiden”. Han har en mycket god ridbarhet, en bra inställning, snabb reaktionsförmåga och ger ryttaren en bra känsla. Uncanto di Villagana tävlas av Jens Fredricson och ekipaget hade under hösten 2015 fina resultat upp till nationell 150-hoppning, efter en tävlingspaus under seminsäsongen på grund av en mindre skada. I februari 2016 debuterade de i internationell Grand Prix i Belgien och var både felfri i två klasser och fick en placering. De fina resultaten under hösten 2016 ledde till att ekipaget fick avsluta säsongen genom att rida Sweden International Horse Show.

Under 2017 har Uncanto di Villagana tävlats med mycket stor framgång av belgiska U25-ryttaren Rachel Steffen. Ekipaget har placeringar upp t o m internationell 3* 160-hoppning. Bland meriterna finns bland annat en tredjeplats i 160 i Liège, en andraplats  i Grand Prix Talents Longines i Lausanne och på de trestjärniga tävlingarna i Moorsele. Rachel Steffen deltog även i U25-klasserna Lövsta Future Challenge International under EM i Göteborg med mycket fina rundor. Ekipaget avslutade ett mycket framgångsrikt 2017 med en andraplats i hård konkurrens i Sires of the World i CSIW5* Mechelen.

Under 2018 har ekipaget haft ett synnerligen framgångsrikt år med tätplaceringar i trestjärniga internationella tävlingar. Våren 2019 har fortsatt lika framgångsrikt för det samspelta ekipaget och ekipaget hade bland annat stora framgångar under Lövsta Future Challenge U25 Jumping under Stockholm Horse Week på Stadion. Ekipaget vann första klassen av LFC U25 Grand Prix och helgen avslutades med en femteplats under söndagens final. Hösten 2019 fortsatte Uncanto di Villagana sin övertygande hoppning på tävlingsbanorna nere på kontinenten. Ekipaget hade bland annat ett mycket lyckat meeting i CSI4* i Liege, där de bland annat var felfria i söndagens 160 Grand Prix-klass.

Avkommor
Uncato_hol

Fölen är populära på fölauktioner i Belgien och de ännu unga avkommorna hoppar övertygande.

Härstamning
Uncanto di Villagana har en för svensk avel högintressant härstamning med kombinationen holsteinerblod och Selle Francais. Den blandningen är mycket framgångsrik i den internationella hoppsporten. Fadern Canturo (Holsteiner stam 162) är den sista godkända sonen efter den legendariska hopphingsten Cantus. Som 5- och 6-åring deltog Canturo i finalerna i Bundeschampionat och var som 7-åring i final i unghäst-VM. Han har tävlat i OS 2004 och VM 2006 med ryttaren Bernardo Alves.

Canturo har mer än 40 godkända söner och många avkommor som tävlar i de högsta klasserna. Uncanto di Villagana är i dagsläget den enda godkända Canturo-sonen i Sverige. Canturano I (e. Canturo) såldes som 2-åring för 160 000 euro och som 9-åring för 500 000 euro på auktion. Atletisk, talangfull, med snabba reaktioner och ett mycket bra temperament och en fantastisk inställning kännetecknar Canturano I. Denna beskrivning förklarar också varför han lyckats så väl i den internationella hoppsporten och detta med flera olika ryttare, bland andra Gerco Schröder och Wout-Jan von der Schans.

Canturano I vann överlägset sitt hingstprov i Adelheidsdorf 2006 med ett index på 135,20 i hoppning. Han vann finalen i KWPN´s hingstserie i hoppning 2007/2008. Canturano I belönades med 9,0 för sin hoppförmåga när han godkändes för avel inom KWPN. Flertalet söner har bedömts med maxpoäng vid sina respektive godkännanden. Många av Canturano I´s avkommor har inbringat stora belopp vid auktionsförsäljningar. Canturano I har en godkänd helbror, Canturano II.

Uncanto di Villagana kommer ur samma franska stofamilj som bland annat Cor de la Bryère.
Morfadern Accord II har mer än 40 godkända söner och har haft stor framgång i aveln både som hopp- och gångartsförärvare. Avkommorna kännetecknas bland annat av mycket hög ridbarhet.

Uncanto di Villagana är godkänd i SWB, BWP och Oldenburg.

Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden